Hadžibegić o Drašku Božoviću: Zaslužuje šansu, ali nemamo prostora za sve igrače

Šansu će protiv Kazahstana dobiti igrači iz inostranstva, koji nemaju značajnu minutažu u klubovima, te fudbaleri iz domaće lige - njih devetorica

4460 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nakon samo dva dana priprema i dva treninga, crnogorski fudbaleri sjutra će na teren. Igra se prijateljska utakmica sa Kazahstanom (18 sati), iako su misli negdje drugo.

Šansu će dobiti igrači iz inostranstva, koji nemaju značajnu minutažu u klubovima, te fudbaleri iz domaće lige - njih devetorica.

Među njima nema Draška Božovića, zvanično najboljeg u CFL.

Na pitanje da li je razmišljao da pozove lidera ekipe Budućnosti, selektor je odgovorio:

"Nije Draško jedini na koga mislim i na koga obraćam pažnju. Prvo, nema se vremena da se skupimo svi iz domaće lige. S druge strane, bilo je sumnji za igrače iz inostranstva oko povreda i koronavirusa. Napravimo jedan spisak, ne znamo šta će de dogodi i nekad ne možemo da stignemo da obratimo pažnju na sve igrače. Želio bih da nastavim politiku da svaki put kad se ukaže šansa pružim priliku domaćim igračima koji je zaslužuju, kao što su Draško i još neki, ali treba i vremena. Samo je jedna prijateljska utakmica da bi sve moglo da se isproba i u isto vrijeme svima da se pruži prilika. I igračima iz inostranstva je potrebna minutaža, pa pokušavam da napravim najedakvatniji miks koji bi mogao da zadovolji i jedne i druge. Ali, saglasan sam da ima prostora za još igrača i vodim računa o njima".

Božović je debitovao za A tim Crne Gore 2010. godine, upisao tri nastupa, posljednji 2011. protiv Švajcarske.

Bonus video: