OFK Titograd: Diskriminatorski odnos, nadamo se da ovakvo stanje u CG fudbalu ne može trajati u nedogled

"Podsjećanja radi, posebno Takmičarske komisije, da navedemo, da za naše mlađe kategorije igraju djeca uglavnom mlađa u prosjeku i po dvije godine. Dakle i oni koji mogu da igraju za kadete, pionire, ali i omladince, i uz to, još i da dodamo, da su svi oni uredno licencirani i standardno nastupaju za svoje uzrasne kategorije", ističe se u saopštenju

7759 pregleda 10 komentar(a)
Foto: OFK Titograd
Foto: OFK Titograd

OFK Titograd je optužio Takmičarsku komisiju FSCG i predsjednika Boža Mićunovića za diskriminatorski odnos prema klubu, jer su odbili da odgode utakmicu 13. kola Kadetske lige Crne Gore.

“Goran Perišić, selektor pionirske reprezentacije za okupljanje u Budvi, pozvao je četiri standardna člana naše kadetske ekipe 2006.godište Tomislava Turovića, Nemanju Radevića, Andriju Skrobanovića i Marka Tadića.

Kako je do sada uvijek bila praksa, da se klubu čiji igrači su pozvani na reprezentativna okupljanja izađe u susret, i odloži utakmica, to smo se obratili i ovog puta očekujući razumijevaje za takav zahtjev. Znajući da u svim selekcijama našeg kluba igraju djeca mlađih godišta, te da posebnu pažnju u radu poklanjamo najmlađima, očekivali smo da se logično udovolji našem zahtjevu.

Međutim, u odgovoru Takmičarske komisije, koje potpisuje predsjednik Božidar Mićunović, navodi se, da se ne može udovoljiti našem zahtjevu: ”iz razloga što smo razgovarali sa selektorom kadetske reprezentacije Crne Gore Draškovićem obaviješteni da selekcija kadeta nema nikakve aktivnosti do 16.novembra 2020.godine”, objašnjava se u saopštenju OFK Titograda.

Ovakav odgovor je, tvrdi se u saopštenju, samo jedna u nizu besmislica, koja je jasna svakom iole obrazovanom fudbalskom posleniku u Crnoj Gori, posebno onima koji prate mlađe kategorije.

"Podsjećanja radi, posebno Takmičarske komisije, da navedemo, da za naše mlađe kategorije igraju djeca uglavnom mlađa u prosjeku i po dvije godine. Dakle i oni koji mogu da igraju za kadete, pionire, ali i omladince, i uz to, još i da dodamo, da su svi oni uredno licencirani i standardno nastupaju za svoje uzrasne kategorije", ističe se u saopštenju.

"Ovo je još jedan u nizu diskriminatorski akt FSCG i Takmičarske komisije prema našem klubu. Očekivali smo da budemo poštovani bar onoliko koliko i mi uvažavamo FSCG i njegove organe. Jasno je da nismo ravnopravni, ali i pored toga poštovaćemo odluke Takmičarske komisije, a nadamo se da ovo i ovakvo stanje u crnogorskom fudbalu neće i ne može trajati u nedogled”, ističu iz OFK Titograda.

Bonus video: