Konte: Moj sukob sa Murinjom je lične prirode

"Murinjo je koristio ozbiljne riječi i ja to neću zaboraviti. Obojica smo rekli neke stvari i vidjećemo šta će se dešavati u budućnosti. Ja se sada zaustavljam", rekao je Konte, istakavši da se ne kaje za bilo šta što je rekao na Murinjov račun.
1 komentar(a)
Žoze Murinjo i Antonio Konte, Foto: Reuters
Žoze Murinjo i Antonio Konte, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2018. 17:39h

Za trenera Čelsija Antonija Kontea sukob sa menadžerom Mančester junajteda Žozeom Murinjom je "lične prirode" i tu "niko ne treba da se miješa".

Na pitanje engleskih novinara da li Asosijacija trenera Premijer lige treba da popravi štetu nastalu nakon oštre razmjene riječi dva menadžera, Italijan je odgovorio:

"Mislim da je to nepotrebno - udruženja, klubovi, niko ne treba da interveniše, jer ovo je problem između mene i njega. Naš sukob je ličan i ne treba ga podizati na viši nivo", istakao je Konte.

Trener Čelsija je prije nekoliko dana kazao da je Murinjo "mali čovjek", odgovarajući na obećanje portugalskog trenera da "nikad neće biti umiješan u sumnje oko namještanja utakmica".

Vodeći Juventus u sezoni 2012/13 Konte je bio suspendovan na četiri utakmice, jer prethodno kao trener Sijene nije prijavio zakulisne radnje na pojedinim mečevima, iako je navodno znao sa njih.

Konte je, međutim, 2016. godine oslobođen svih optužbi da je učestvovao u namještanju, ali Murinjo nije preskočio da spomene to što je bio predmet istrage.

"Murinjo je koristio ozbiljne riječi i ja to neću zaboraviti. Obojica smo rekli neke stvari i vidjećemo šta će se dešavati u budućnosti. Ja se sada zaustavljam", rekao je Konte, istakavši da se ne kaje za bilo šta što je rekao na Murinjov račun.

"Da li vam ja ličim na čovjeka koji se kaje?"

Sukob Murinja i Kontea jedan je od najžešćih na top-trenerskoj sceni posljednjih godina.

Eskalirao je u posljednjih desetak dana, a počeo je Murinjovom izjavom da ne želi da se ponaša kao klovn kraj aut-linije, proslavljajući golove svog tima.

Iako Murinjo nije spomenuo Kontea, Italijan se prepoznao...

"Možda je Murinjo mislio na samog sebe, izjavivši da ne želi da se ponaša kao klovn. Očigledno da ima kratko pamćenje, da brzo zaboravlja stvari. Kako se to zove - senilnost?", kazao je Konte.

Odgovor Portugalca stigao je brzo:

"Mislim da novinar koji je treneru Čelsija postavio pitanje treba da se izvini i meni i njemu. Kada sam rekao da ne želim više da se ponašam kao klovn, nisam mislio ni na Kontea, ni na jednog drugog trenera. Mislio sam prije svega na sebe - ja sam klizao na koljena, ja sam trčao da slavim sa igračima. Sada sam iskusniji i mirniji na klupi, ne doživljavam stvari tako burno. Pokušaću da se tako ponašam i u budućnosti. Ali, ono što mogu da obećam, jeste da nikada neću biti dovođen u sumnju da sam namještao utakmice", pecnuo je Murinjo Kontea, našta mu je ovaj odgovorio da je "mali čovjek".

Konte je rekao da je dosta, ali loptica je sada u Murinjovom dvorištu...

Bonus video: