ikona

Film o životu Zlatana Ibrahimovića stiže na jesen 2021.

Reditelj je Jens Sjogren, a Zlatana će glumiti Dominik Bajraktari Anderson (Zlatan od 11 do 13 godina) i Granit Rušiti (Zlatan od 17 do 23 godine)

4902 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Život Zlatana Ibrahimovića, jedne od kultnih figura svjetskog fudbala 21. vijeka, uskoro će se pretočiti u filmsku priču.

Produkcijska kuća "Lucky Red" objavila je da je počelo snimanje filma "Ja sam Zlatan", te da će se na jesen naredne godine naći u bioskopima.

Scenaristi filama su Jakob Bekman i David Lagerkranc, koji je ko-autor biografije slavnog fudbalera "Ja, Ibra".

Reditelj je Jens Sjogren, a Zlatana će glumiti Dominik Bajraktari Anderson (Zlatan od 11 do 13 godina) i Granit Rušiti (Zlatan od 17 do 23 godine).

Rušiti ima 20 godina i fudbaler je, a igrao je u kadetskoj ekipi Malmea. Sada je član Eslovsa, kluba iz četvrte švedske lige.

Osnova filma su Zlatanovi počeci - od getoa u Malmeu do fudbalske slave.

"Ibrahimović je puno više od fudbalera: čisti je vođa, legendarna ikona, način postojanja koji pripada samo njemu i koji se ne može preslikati. Priča o ovom savremenom mitu, koji je u Italiji pronašao svoje najveće posvećenje, mogla bi biti sjajna za bioskope", izjavio je Andrea Okipinti iz producentske kuće "Lucky Red".

Preporučujemo za Vas