Boljević: Nije Luksemburg top klasa pa da ne može da kiksa; Islamović: Nadamo se pobjedama u naredna dva meča

Crna Gora u subotu gostuje Azerbejdžanu na neutralnom terenu u Zaprešiću, a narednog utorka dočekuje Kipar u posljednja dva meča Lige nacija. Našoj selekciji ni dvije pobjede ne garantuju prvo mjesto u grupi, jer Luksemburg uz isti broj bodova ima bolji međusobni skor

4722 pregleda 2 komentar(a)
Boljević na meču sa Kazahstanom, Foto: Savo Prelević
Boljević na meču sa Kazahstanom, Foto: Savo Prelević

Dino Islamović i Aleksandar Boljević, dva aduta crnogorske fudbalske selekcije, kazali su da je remi bez golova protiv Kazahstana bila korektna provjera pred dvije važne utakmice u Ligi nacija, te da je teren stadiona pod Goricom ponovo bio težak.

"Mislim da je bilo u redu, probali smo da igramo dobar fudbal, ali je bilo teško zbog terena. Mislim da je trebalo da damo gol, imali smo šanse da to uradimo", kazao je Islamović, koji je igrao drugi dio drugog poluvremena.

"Teške su ove prijateljske utakmice, kombinovali smo puno. Najvažnije je da se ovakvi mečevi ne izgube, težak je biti I teren, a i mi nismo igrali na nivou na kojem znamo da budemo. Ali, najvažnije je da nismo primili gol i da nismo izgubili. Sada nam ostaje da se pripremimo za dvije naredne utakmice koje nas očekuju I koje su mnogo važnije", rekao je Boljević.

Crna Gora u subotu gostuje Azerbejdžanu na neutralnom terenu u Zaprešiću, a narednog utorka dočekuje Kipar u posljednja dva meča Lige nacija. Našoj selekciji ni dvije pobjede ne garantuju prvo mjesto u grupi, jer Luksemburg uz isti broj bodova ima bolji međusobni skor.

"Mislim da će u subotu i utorak biti mnogo drugačije nego večeras. Nadamo se da će Luksemburg izgubiti barem jednu utakmicu, da ćemo mi dobiti obje I osvojiti prvo mjesto", kazao je Islamović.

Crna Gora je prošlog mjeseca relativno lako pobijedila Azerbejdžan u Podgorici 2:0.

"Pokazali smo u prvom meču da smo bolji od njih. Možda nam je i olakašanje što ne igramo u Azerbejdžanu nego na nauetralnom terenu. Očekujem pobjedu u ovoj, ali i u utakmici protiv Kipra, a onda da sačekamo I rezultate Luksemburga, jer ne zavisi sve od nas. Nisu oni krem evropskog fudbala pa da ne mogu da kiksaju. Ali, prvo da mi pobijedimo, pa onda da se nadamo", naglasio je Boljević.

Bonus video: