Siniša Mihajlović: Postao sam bolji čovjek, ali jedva čekam da opet budem cigansko g.....

"Postao sam bolji čovjek. Bolest me ojačala i promijenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije", rekao je Mihajlović

5353 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Biografija Siniše Mihajlovića, proslavljenog srpskog fudbalera i legende Serije A, od danas je u italijanskim knjižarama.

"La partita della vita" - "Igra života", naziv je knjige, u kojoj je Mihajlović opisao svoj život - od Borova Sela do borbe sa leukemijom.

U razgovoru za "Korijere dela sera" govorio je o događajima koje je opisao u knjizi, naglasivši da ga je borba sa opakom bolešću promijenila.

"Postao sam bolji čovjek. Bolest me ojačala i promijenila. Uživam u svakom trenutku, nije tako bilo ranije", rekao je Mihajlović.

"Bolest nije greška, to se dogodi, a ja nisam nikakav heroj. Ja sam bio uplašen čovjek, ali me nije sramota da to kažem".

Otkrio je i da je u bolnicu primljen pod lažnim imenom.

"Bio sam Cgikjltfr Drnovsk, beskućnik od 69 godina. Nisu željeli da izazovu pažnju drugih pacijenata. Nakon dvije prve terapije zaista sam izgledao kao 69-godišnjak”, rekao je Mihajlović.

Govorio je i o kontroverzama koje su ga pratile kroz karijeru, o svom nekada prijekom karakteru.

"Jesam kontroverzan i impulsivan, ali kada pogriješim uzimam odgovornost", kazao je.

Bio je često na meti navijačkih uvreda.

"To me pratilo, ti nazivi kao cigansko g..... Kada sam se razbolio osjetio sam podršku svuda i to mi prija, ali ja jedva čekam da ponovo budem cigansko g.....", kazao je trener Bolonje.

Jedan dio knjige posvećen je i prijateljstvu sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom.

"U početku me privukao njegov šarm đavola, a kasnije smo postali veliki prijatelji. Nikada neću dijeliti neke stvari kakve je on dijelio, ali neću ni poricati prijateljstvo sa njim. I to je dio mog života", rekao je Mihajlović.

Corriere della Sera: "Getting sick is not a fault, it just happens. The truth is that I'm not a hero and neither is Superman. I used to talk like that because I was afraid. Who can't do it, isn't a loser. It's not a defeat, it's a damn disease. . Now I enjoy every moment, I didn't do it before and I took everything for granted. Illness has made me a better man. " Then speaking of the offense that accompanied him throughout his football life, that is, a gypsy of m ...: "I'm a controversial, divisive man. And I put my own into it. But if I screw up, I take my responsibilities." . On the controversial friendship with the Tiger Arkan: "At first maybe I was attracted by the charm of evil, but then we became great friends. I will never share what he did, but I cannot deny a relationship that is part of my life". Who is Mihajlovic today? "A man trying to see the glass half full. The applause and the affection helped me a lot. But that's enough. I can't wait to go back to being a gypsy of m ...".