Tumbaković: Bez sreće i snage, penali su čista lutrija

"Škoti su i u prošlom kolu protiv Izraeala dali svih pet penala. Dozvolili smo da dođemo do penala. Onda ništa nije sigurno", izjavio je Tumbaković

6767 pregleda 29 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković propustio je priliku da donose Srbiji prvo Evropskog prvenstvo. A bio je tako blizu...

"Nisu nas Škoti iznenadili... Bili smo smušeni na početku, ništa to nije bilo planirano. Kada smo uspostavili igru na poluvremenu, utakmica je bila drugačija. Nismo imali snage, nismo imali ni sreće. Škoti su i u prošlom kolu protiv Izraeala dali svih pet penala. Dozvolili smo da dođemo do penala. Onda ništa nije sigurno", izjavio je Tumbaković nakon meča za "Sport klub".

Škotska je večeras u Beogradu savladala Srbiju nakon penala (5:4, u regularnom toku i nakon produžetaka bilo je 1:1) i ostvarila prvi plasman na veliko takmičenje nakon 1998. godine.

Srbija kao samostalna država još nije igrala na kontinentalnom prvenstvu.

"Smušeni početak meča, nisam mogao da prepoznam igrače. Ništa nismo ispoštovali. Morali smo mi da vodimo utakmicu, da napadamo. Dali smo im mogućnost da se razigraju. Teško je kada rivalu date da se razigra", istakao je Tumbaković.

Bonus video: