Hrvati iznenađeni Škotima, Englezi im poželjeli dobrodošlicu na Vembli

Škotska je plasman na EURO izborila nakon što je sinoć u Beogradu pobijedila Srbiju u finalu baraža sa 5:4 poslije boljeg izvođenja penala. Bilo je 1:1 nakon 90 i 120 minuta

8206 pregleda 4 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić izjavio je da ga je Škotska "prijatno iznenadila" na meču protiv Srbije i dodao da njegovoj ekipi neće biti lako na Evropskom prvenstvu.

Škotska je plasman na EURO izborila nakon što je sinoć u Beogradu pobijedila Srbiju u finalu baraža sa 5:4 poslije boljeg izvođenja penala. Bilo je 1:1 nakon 90 i 120 minuta.

Reprezentacija Škotske igraće u Grupi D Evropskog prvenstva sa Hrvatskom, Engleskom i Češkom.

"Vidjeli smo očekivano neizvjesnu, ijzednačenu i čvrstu utakmicu koja je imala ogroman ulog za obje reprezentacije što je uticalo na igru, pa je razumljivo da nismo gledali atraktivnu utakmicu s previše prilika", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

"Škotska me prijatno iznenadila u većem dijelu susreta, uz očekivanu borbenost pokazali su se i taktički kvalitetnom ekipom. U drugom delu susreta su fizički pali i nisu izdržali u istom ritmu, ali uspjeli su da dođu do jedanaesteraca i tako izbore EURO, što je veliki uspjeh za Škotsku", dodao je Dalić.

Selektor Engleske Garet Sautgejt je rekao da je "oduševljen" što su Škoti u završnici.

"Mnogo mi je drago zbog njih, zbog selektora Klarka koji je sjajan lik. Naš duel će biti spektakularan, nadam se da će biti navijača na Vembliju", rekao je selektor Engleske.

Englezi i Škoti igraju 18. juna, a posljednji put na velikom takmičenju sastali su se 1996. godine, takođe na EP i na Vembliju - Engleska je slavila 2:0, u meču koji se pamti po spektakularnom golu Pola Gaskojna.

Bonus video: