bolivijska policija u akciji

Uhapsili predsjednika tokom utakmice

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije

10138 pregleda 0 komentar(a)
Rodriges, Foto: Printscreen
Rodriges, Foto: Printscreen

Bolivijski istražitelji uhapsili su privremenog predskednika tamošnjeg Fudbalskog saveza tokom kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora.

Markos Rodriges, optužen za korupciju, priveden je tokom utakmice na stadionu Ernando Siles u La Pazu, gdje je Bolivija izgubila od Ekvadora sa 3:2.

Lokalni mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Rodriges napušta stadion u pratnji policije.

Ronaldo Aramajo, koji je u izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bolivije, potvrdio je hapšenje u izjavi lokalnim medijima i dodao da je sastanak za izbor novog predsjednika koji je bio zakazan za petak sada neizvestan.

Markos Rodriges bio je privremeni predsednik Saveza otkako je Sezar Salinas u julu preminuo od posledica korona virusa.

Lokalni mediji su prenijeli da je policija pokušala da uhapsi Rodrigesa u hotelu u kojem bi trebalo da se održe izbori, ali je on već bio otišao na stadion.

Bolivijski fudbal je u krizi, a rukovodioci klubova se bore oko vlasti u Savezu. Državno prvenstvo je prekinuto od marta zbog pandemije koronavirusa i još nije nastavljano baš zbog tih sporova.

Inače, reprezentacija Bolivije je upisala i treći poraz u kvalifikacijama i posljednja je na tabeli, dok je Ekvador treći sa šest osvojenih bodova.