Englezi prvi put testirali VAR tehnologiju

Sudija Andre Mariner imao je pomoć arbitra Nila Svorbrika, koji je meč gledao u studio u Zapadnom Londonu, i to iz 15 različitih uglova, tokom meča Brajton - Kristal Palas u FA Kupu
1 komentar(a)
Brajton, Foto: Reuters
Brajton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2018. 09:16h

Brajton je sinoć savladao Krsital Palas sa 2:1 i plasirao se u narednu rundu FA Kupa, no meč na stadionu "Amerikan ekspres" više će se pamtiti po tome što je na njemu isprobana VAR tehnologija - prvi put na engleskoj teritoriji.

Sudija Andre Mariner imao je pomoć arbitra Nila Svorbrika, koji je meč gledao u studio u Zapadnom Londonu, i to iz 15 različitih uglova.

Brajton je stigao do pobjede u 87. minutu, golom Mareja, a igrači Kristal Palasa tražili su od sudije Marinera da pogleda TV snimak, sumjajući da je strijelac odlučujućeg pogotka zakačio loptu rukom.

Mariner se konsultovao sa Svorbrikom, ali nije gledao video snimak - gol je bio regularan.

"Gol je bio ispravan i ja sam nekako mirniji zbog toga, iako smo izgubili", kazao je trener Kristal Palasa Roj Hodžson, smatrajući da je VAR tehnologija uspješno testirana.

"Da smo izgubili neregularnim golom, bio bih jako razočaran. Ovako, ako se sudija Mariner konsultovao sa saradnicima u studiju, koji su situaciju vidjeli iz više uglova, onda nemam šta da prigovorim", dodao je Hodžson.

Prvi polufinalni meč Karabao kupa između Čelsija i Arsenala, koji se igra sjutra veče na "Stamford bridžu", biće naredni u Engleskoj na kojem će se testirati VAR tehnologija.

Sudije od početka sezone imao pomoć video-tehnologije na mečevima italijanske Serije A i njemačke Bundeslige.

Bonus video: