Crna Gora trenirala u Zaprešiću, Hadžibegić miran: Nemamo poseban pritisak, svjesni smo situacije

Crna Gora u pretposljednji meč ovog takmičarskog ciklusa ulazi bodovno poravnata sa Luksemburgom, koji ima bolji međusobni skor, a koji u istom terminu gostuje Kipru

14182 pregleda 31 reakcija 2 komentar(a)
Sa treninga naše reprezentacije u Zaprešiću, Foto: Savo Prelević
Sa treninga naše reprezentacije u Zaprešiću, Foto: Savo Prelević

Nobičan meč odigraće sjutra crnogorska fudbalska reprezentacija - gostuje u Hrvatskoj, a igra sa Azerbejdžanom (18 časova), mora da pobijedi, a ni pobjeda ne donosi mnogo osim produžetka nade da će osvojiti prvo mjesto u grupi 1 C Lige nacija.

Crna Gora u pretposljednji meč ovog takmičarskog ciklusa ulazi bodovno poravnata sa Luksemburgom, koji ima bolji međusobni skor, a koji u istom terminu gostuje Kipru.

“Nemamo poseban pritisak, svjesni smo situacije", rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

foto: Savo Prelević

Jasno je da Luksemburg nije apsolutni favoriti protiv Kipra, ali to nije ni Crna Gora protiv Azerbejdžana, iako je relativno lako slavila prošlog mjeseca u Podgorici 2:0.

Tada je rani gol Stevana Jovetića otvorio put ka pobjedi.

“Samo želim tri boda, a svaka je utakmica različita. Radili smo ozbiljno, sa idejom da pobijedimo i nadam se da ćemo naći rješenje kao što smo uradili u Podgorici”, kazao je selektor.

foto: Savo Prelević

Crna Gora je nekompletna - dva igrača su van kombinacija zbog koronavirusa, Simić nema pravo igranja, Vukčević je povrijeđen...

"Žao mi je što nismo kompletni, izgubili smo još jednog igrača zbog koronavirusa. Međutim, noramo da zaboravimo na probleme, da se prilagodimo višoj sili. Pokušavamo da sporedne probleme zanemarimo i da budemo optimisti. Zadovoljan sam angažmanom igrača i motivom da ostvare rezultat koji nas interesuje", naglasio je Hadžibegić.

Vratio se Stefan Mugoša, koji nije igrao od novembra prošle godine.

“Njegovo prisustvo daje novu soluciju, veliki je plus što je sa nama. Od kada smo prošle godine završili kvalifikacije ua Evropsko prvenstvo, želimo da nastavimo pozitivnu dinamiku između nas. Želimo i da širimo krug reprezentativaca, i ja svjesno ulazim u taj rizik", rekao je Hadžibegić.

Sa treninga na stadionu Intera
Sa treninga na stadionu Interafoto: Savo Prelević

Azerbejdžan ne može do prvog mjesta u grupi, ali će imati motiv - ističe Hadžibegić.

"Gledali smo i analizirali njihov prijateljski meč sa Slovenijom (0:0) i vidjeli motivisanu ekipu. Tako će izaći i sjutra, jer imaju ponos, a imali su ambicije prije početka takmičenja", zaključio je selektor.

Golman Milan Mijatović očekuje težak meč.

"Sigurno da će biti drugačija utakmica nego u Podgorici, teren će vjerovatno biti u boljem stanju. Azerbejdžan se i u prvom meču pokazao kao tvrd protivnik, ali smo tada uspjeli da ih rano ,,otvorimo“ iz prekida, nakon čega smo znalački sačuvali prednost do kraja. Sigurno da nas i sjutra očekuje tvrd meč, kazao je Mijatović, koji je potencirao dobru atmosferu u timu".

foto: Savo Prelević

"Atmosfera je dobra, kao u uvijek, ovdje vlada porodična atmosfera. Motivisani smo i željni uspjeha u veoma važnoj utakmici. Želimo da pobijedimo obje utakmice do kraja i da se nadamo kiksu Luksemburga kako bismo završili prvi u grupi. Ali, nema posebnog pritiska. Svjesni smo što nam donosi ova utakmica, u nju ćemo ući motivisani da pobijedimo, poručio je golman mađarskog MTK.

Meč na stadionu Intera igra se sjutra u 18 sati, a sudi Rus Sergej Ivanov.

Bonus video: