CRNOGORSKI TRENER PONOVO U AL FAJSELIJU IZ JORDANA

Jovović se vratio na mjesto uspjeha

Samo pet dana bio je Nebojša Jovović bez angažmana nakon rastanka sa egipatskim gigantom Zamalekom
50 pregleda 7 komentar(a)
Nebojša Jovović, Foto: Reuters
Nebojša Jovović, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2019. 17:15h

Samo pet dana Nebojša Jovović je  bio bez trenerskog angažmana.

Sa egipatskim Zamalekom se rastao 3. januara, a danas se vratio u  jordanski Al Fajseli, klub kojeg je prošle sezone doveo do senzacionalnih uspjeha.

Prelazak bi se realizovao vjerovatno i naredno jutro nakon odlaska iz Zamaleka, da je tehnički mogao da se izvede tako brzo...

"Fajseli je nešto posebno za mene. U fudbalu, međutim, nema minulog rada, trofeji koje sam osvojio sa ovim klubom sada su samo uspomena i stimulans za dalji rad", kazao je Jovović, kojeg je juče na aerodromu u Amanu dočekalo nekoliko stotina navijača Al Fajselija, a morala je da interveniše policija da bi mu napravila prolaz ka izlazu...

"Doček na aerodromu je pokazao kolika je pozitivna energija, koja može da nas odvede do novih trofeja", dodao je 43-godišnji trener.

Jovović je prošle sezone preuzeo Fajseli u finišu sezone i odveo ga do duple krune u Jordanu.

Ljetos, „plavi orlovi” su predvođeni crnogorskim trenerom stigli do finala premijernog izdanja arapske Lige šampiona, kao potpuni autsajderi, gdje su u borbi za zlato tek u produžecima poraženi od Esperanse iz Tunisa.

Na putu do finala Jovović je sa Fejselijem dva puta srušio slavni Al Ahli iz Kaira, što ga je preporučilo klupi drugog egipatskog giganta, Zamaleka, najtrofejnijeg afričkog kluba u 20. vijeku i Ahlijevog najvećeg rivala.

Na klupi Zamaleka Jovović se zadržao 16 kola, što uopšte nije mali period za klub koji je u prethodne dvije godine promjenio čak osam trenera!

Čelnici kluba iz Kaira nisu prihvatili Jovovićevu ostavku ranije tokom sezone, ali su odlučili da raskinu ugovor nakon poraza od El Gaiša 3. januara, kako bi napravili "šok-terapiju" pred veliki derbi sa Al Ahlijem.

Nisu uspjeli - Zamalek je večeras u velikom derbiju Kaira potučen do nogu (3:0) od velikog rivala, i to kao domaćin.

To, međutim, više nije u Jovovićevom domenu. Nekadašnji trener Berana, Sutjeske i Hadžera iz Saudijske Arabije je zelenu boju Zamaleka zamijenio Fajselijevom plavom.

"Osjećam se lijepo, srećan sam i daću sve od sebe da plavi dvorac opet uživa u pobjedničkoj muzici", naveo je Jovović.

U Amanu ga ne očekuje lak posao, jer je Fajseli na polovini sezone 4. na tabeli, sa četiri boda manje od vodećeg Al Vidata.

Čekaju ga, međutim, kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona, a rival je uzbekistanski Nasaf. Meč se igra 20. januara u Uzbekistanu.