Crna Gora u Hrvatskoj igra protiv Azerbejdžana: Za povratak u ritam pobjeda i ostanak u trci za Ligu B

Mogu li izabranici Faruka Hadžibegića danas u Zaprešiću protiv Azerbejdžana (18 h) da se vrate u pobjednički ritam nakon šokantnog poraza od Luksemburga prošlog mjeseca. Crna Gora priželjkuje i kiks Luksemburga na Kipru kako bi povratila prvo mjesto

5912 pregleda 2 komentar(a)
Crnogorski fudbaleri sinoć na treningu na stadionu Intera u Zaprešiću, Foto: Savo Prelević
Crnogorski fudbaleri sinoć na treningu na stadionu Intera u Zaprešiću, Foto: Savo Prelević

Sa povratnicima Adamom Marušićem i Stefanom Mugošom u timu, ali bez povrijeđenog Nikole Vukčevića i suspendovanog Marka Simića, crnogorska fudbalska reprezentacija pokušaće večeras da se vrati u pobjednički ritam u Ligi nacija nakon šokantnog poraza od Luksemburga pod Goricom prošlog mjeseca.

Rival, dobro poznat - Azerbejdžan, koji je 10. oktobra izgubio u Podgorici 2:0, što je bila treća vezana pobjeda tima Faruka Hadžibegića za, činilo se tada, sigurnu prvu poziciju u grupi; mjesto odigravanja, neobično - stadion Intera iz Zaprešića, nedaleko od Zagreba, gdje je protivnik Crne Gore prinudno domaćin zbog političkih dešavanja u zemlji.

Samo bi povratak u pobjednički ritam omogućio Saviću, Jovetiću i drugovima da do utorka, posljednjeg dana takmičenja u C Ligi nacija i duela sa Kiprom pod Goricom, ostanu u trci za prvo mjesto i prelazak u viši rang - B Ligu nacija.

Jednako kao iz Zaprešića pratiće se rezultat iz Nikozije, gdje Crna Gora priželjkuje kiks Luksemburga na gostovanju Kipru, ali sve će biti uzalud ako “sokoli” ne pobijede svoj meč.

Da li su u stanju da to urade?

- U situaciji smo da možemo da pobijedimo obje utakmice, a da nam to možda i ne donese prvo mjesto u grupi, tako govori tabela. Nemamo neki veći pritisak, svjesni smo situacije već neko vrijeme. Koncentrisani smo na utakmicu protiv Azerbejdžana, vrlo tešku, sa ekipom koja će biti motivisana kao i mi, jer želi da ostvari povoljan rezultat, iako nema šansi da bude prva na tabeli - poručio je Hadžibegić sinoć na pres-konferenciji u Zaprešiću.

Hadžibegić
Hadžibegićfoto: Savo Prelević

Crnogorski fudbaleri odradili su trening na stadionu “Ivan Ljaljak-Ivić”, koji ima kapacitet od oko pet hiljada mjesta, ali će biti sablasno prazan.

Hadžibegićeve momke dočekalo je nešto hladnije vrijeme nego u Podgorici, ali i bolje stanje terena nego na Gradskom stadionu u Podgorici.

Teren odavno nije bio gori kada je naša selekcija 10. oktobra pobijedila Azerbejdžan sa 2:0, bez neke igre, golom Stevana Jovetića poslije prekida i rezerviste Igora Ivanovića nakon dvije kardinalne greške protivničke odbrane.

Azeri su u međuvremenu, prije tri dana, odigrali prijateljsku utakmicu sa Slovenijom u Ljubljani, remizirali su 0:0, potvrdivši da su tvrd, organizovan tim pod dirigentskom palicom Italijana Đanija de Bjazija, koji je sposoban da Crnoj Gori “zagorča život”.

- Gledali smo ih protiv Slovenije, naš stručni štab je napravio analizu te utakmice. Nema nekih velikih novosti u odnosu na period kada smo ih pobijedili kod kuće. Vidjeli smo da su ultramotivisani da naprave što bolji rezultat. Oni su našli svoju motivaciju, nadam se da ćemo mi naći našu - istakao je Hadžibegić.

- Svaka utakmica je različita, imamo svoje želje, ali mogućnosti zavise od onoga što bude na terenu. Radili smo ozbiljno, sa idejom da pobijedimo i nadam se da ćemo naći rješenje, kao što smo ga našli u prvoj utakmici sa Azerbejdžanom - dodao je crnogorski selektor.

Stefan Mugoša trebalo bi da se nađe u prvoj postavi, s obzirom na to da je odmarao prije tri dana protiv Kazahstana u prijateljskom meču, kada su minutažu na mjestu centralnog napadača podijelili Fatos Bećiraj i Dino Islamović.

U reprezentaciji nakon tačno godinu: Stefan Mugoša
U reprezentaciji nakon tačno godinu: Stefan Mugošafoto: Savo Prelević

- Stefana nije bilo tu jer nije mogao da dođe zbog administrativnih zabrana. On je naš standardni reprezentativac i njegovo prisustvo je veliki plus za nas, daje nam novu soluciju - kazao je selektor.

Utakmica počinje u 18 sati, a sudi ruska sudijska četvorka predvođena Sergejom Ivanovom.

Mijatović: Imamo pravu porodičnu atmosferu u timu

Golman mađarskog tima MTK iz Budimpešte Milan Mijatović naći će se na golu crnogorskog tima.

Mijatović
Mijatovićfoto: Savo Prelević

- Sigurno je da će biti drugačija utakmica nego u Podgorici, teren će vjerovatno biti u boljem stanju. Azerbejdžan se i u prvom meču pokazao kao tvrd protivnik, ali smo tada uspjeli da ih rano otvorimo iz prekida, nakon čega smo znalački sačuvali prednost do kraja. Sigurno da nas i sada očekuje tvrd meč - kazao je Mijatović.

Crna Gora je u oktobru pobijedila Azerbejdžan 2:0 u Podgorici, večeras će na neutralnom terenu u Hrvatskoj pokušati da to uradi ponovo.

- Vlada prava porodična atmosfera u našem timu, motivisani smo i željni uspjeha u veoma važnoj utakmici. Želimo da pobijedimo oba meča do kraja i da se nadamo kiksu Luksemburga kako bismo završili prvi u grupi. Ali, nema posebnog pritiska. Svjesni smo što nam donosi ova utakmica, u nju ćemo ući motivisani da pobijedimo - istakao je Mijatović.

Bonus video: