Norveška srušila fudbalski korona-sistem: Vlada zabranila reprezentaciji da igra sa Rumunijom

Fudbalski savez Norveške i igrači su pisali Vladi, molili da promijeni odluku, objasnili da su poštovali sva pravila, da su njihovi testovi bili negativni, da protokol Uefe poštuju sve zemlje - uzalud, zabrana je ostala na snazi

10690 pregleda 22 reakcija 7 komentar(a)
Haland na meču sa Rumunijom, Foto: Printscreen
Haland na meču sa Rumunijom, Foto: Printscreen

UEFA se borila od početka avgusta, ustanovila protokole za takmičenja koja organizuje i sve je na najvećoj sceni išlo prilično glatko do večeras.

Prva utakmica Lige nacija je i zvanično otkazana, jer su norveške vlasti zabranile igračima da putuju u Rumuniju, na meč koji je bio na rasporedu u nedjelju veče u okviru Lige B.

Nekoliko norveških igrača je zaraženo koronavirusom, oni su smješteni u karantin, ali prema pravilima skandinavske zemlje i kontakti, u ovom slučaju reprezentativci, moraju u obaveznu izolaciju od 10 dana.

Avio je bio spreman za polijetanje sa aerodroma u Oslu, kada je stigla zabrana.

Fudbalski savez Norveške i igrači su pisali Vladi, molili da promijeni odluku, objasnili da su poštovali sva pravila, da su njihovi testovi bili negativni, da protokol Uefe poštuju sve zemlje - uzalud, zabrana je ostala na snazi.

"Da budemo jasni - svako ko je bio u kontaktu sa zaraženom osobom mora da bude u izolaciji, i pravila su ista za sve. Ako prekršimo pravilo jednom, ljudi neće vjerovati da radimo ispravnu stvar. Ne bi bilo pošteno da fudbalska selekcija bude izuzeta", kazao je Bent Hoje, ministar zdravlja.

Odluka o utakmici sada je u rukama Disciplinske komisije Uefe, ali pravila su prilično jasna - Norveška je imala 13 raspoloživih igrača, što je prema protokolu Uefe, dovoljno da se igra meč, tako da će Norvežani, izvjesno je, izgubiti službenim rezultatom.

Bonus video: