Sautgejt: Kejn može da obori Runijev rekord

Napadač Totenhema nalazi se na šestom mjestu vječne liste strijelaca državnog tima sa 32 gola. Ispred njega su trenutno samo Vejn Runi (53 gola), Bobi Čarlton (49), Gari Lineker (48), Džimi Grivs (44) i Majkl Oven (40).

6989 pregleda 1 komentar(a)
Kejn, Foto: Reuters
Kejn, Foto: Reuters

Fudbaleri Engleske večeras (20:45) gostuju Belgiji u petom kolu A Lige nacija.

Duel u Belgiji biće 50. za napadača "Gordog albiona", Harija Kejna. Napadač Totenhema nalazi se i na šestom mjestu vječne liste strijelaca državnog tima sa 32 gola.

Ispred njega su trenutno samo Vejn Runi (53 gola), Bobi Čarlton (49), Gari Lineker (48), Džimi Grivs (44) i Majkl Oven (40).

“Kada govorimo o tome šta je moguće rekord po broju golova u reprezentaciji je veoma interesantnan kada imamo na umu ritam u kojem Hari trese mreže kada igra sa nama. Vrijeme je na njegovoj strani i mogao bi da prestigne Runija, što bi bio fenomenalan podvig. Znam i šta on misli o tome – iako je to individualno dostignuće, on je svjestan da bi to bio uspeh čitavog tima. Hari je toliko fokusiran na uspjeh reprezentacije, da bi on, u slučaju obaranja rekorda, gledao na to kao nešto što su svi momci postigli. Sjećam se da je prvi gol postigao dok sam ja još radio sa reprezentacijom do 21 godine, a Hari je bio pozvan u seniorski tim. Uvijek smo se radovali kada neki od naših igrača budu pozvani u seniorsku selekciju, a potom igraju sa uspjehom”, rekao je selektor engleske reprezentacije, Garet Sautgejt.

Uoči večerašnjeg duela Engleska - kao i Danska - ima sedam bodova, dva manje od prvoplasirane Belgije.

Bonus video: