Džudović: Ne igramo onako kako želimo, ali mnogo je faktora koji utiču

"Prilagođavamo se situaciji i pokušavamo da igračima damo maksimum informacija. Malo je deprimirajuće raditi u ovim uslovima jer nikad ne znamo što nosi naredno jutro", kaže član stručnog štaba

37697 pregleda 32 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Crnogorska fudbalska reprezentacija ne briljira, ali rezultati u grupi 1 Lige C Lige nacija joj idu u prilog.

Deset bodova iz pet kola nisu ono što je pred start ciklusa želio selektor Faruk Hadžibegić ("jurimo svih šest pobjeda"), ali situacija je takva da bi Crna Gora i sa četiri trijumfa osigurala prvo mjesto i plasman u Ligu B.

Za to joj treba "samo" da savlada Kipar u utorak pod Goricom.

"S razlogom svi pričaju da ne igramo dobro, i mi smo svjesni da igra u polju nije onakva kakvu bismo željeli. Radimo na tome da je poboljšamo, ali opet imamo problema sa rovitim igračima, ne znamo ko će sve moći da trenira. Igraće oni koji budu zdravi, nadam se da će ih biti maksimalan broj. Pokušaćemo da riješimo problem u igri. Dosta je novih igrača, prvi put je igrala ova posljednja linija, sve to ima svoje i povlači jedno za drugim. Nastojaćemo da riješimo problem u organizaciji igre, da bude što manje grešaka i da što više vremena provodimo na protivničkoj polovini", rekao je član stručnog štaba Miodrag Džudović.

"Sokoli" znaju da u utorak posao neće biti lak.

"Očekujem da budemo bolji nego protiv Luksemburga. Tada smo imali imperativ da pobijedimo njih kako bismo ostvarili sve pobjede u grupi, ali sada je drugačija situacija i ne treba upoređivati ta dva meča. Cilj je da pobijedimo i završimo kao prvi, ali i da pokažemo kvalitetnu igru kojom ćemo doći do pobjede", kaže Džudović.

Crna Gora je juče remizirala protiv Azerbejdžana u Zaprešiću (0:0) u meču u kojem je cijelo drugo poluvrijeme imala igrača manje zbog isključenja Igora Ivanovića.

"Pripremajući se za ovaj ciklus imali smo ideju da promijenimo sistem igre, da unesemo nešto novo i spremimo mnogo ofanzivniju taktiku. Pripremali smo to cijele sedmice. Ali, iz dan u dan se zbog povreda, koronavirusa i kartona mijenja situacija, što nas je usmjerilo da moramo da se vratimo na staru formaciju i da zbog male rotacije ne možemo ništa da mijenjamo", ističe Džudović.

Povezani članci

15. Novembar 2020.

Hendikep pred meč odluke: Savić ne igra ni protiv Kipra

Problemi s povredama su česta pojava, sada ih pravi i pandemija koronavirusa.

"Izuzetno je teško, jer ne možeš ništa da isplaniraš. Zavisimo od ishoda testova na koronavirus i ono što se danas dogovorimo sjutra može da se izjalovi. Prilagođavamo se situaciji i pokušavamo da igračima damo maksimum informacija. Malo je deprimirajuće raditi u ovim uslovima zato što nikada ne znamo što nosi naredno jutro".

Kipar je rutinski savladan na startu Lige nacija (2:0).

"Želimo da pokažemo da smo kvalitetniji od Kipra, kojeg smo u gostima pobijedili rutinski, ne dopustivšu mu da stvori ozbiljnije šanse. Moramo da budemo maksimalno odogovorni i fokusirani da bismo na pravi način završili Ligu nacija, a potom na miru čekali izvlačenje grupa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo".

Osvrnuo se i na Stevana Jovetića, ponajboljeg aktera jučerašnjeg duela u Zašprešiću.

"Odradio je ogroman dio posla i u odbrani, vodio je ekipu. Bilo je prijatno u drugom poluvremenu gledati onako disciplinovanu ekipu, koja zna što hoće i ima pravog lidera i kapitena. Najviše mi je žao što zbog njega što ona lopta skoro sa centra nije ušla u mrežu, to bi bio antologijski gol", zaključio je Džudović.

Bonus video: