Sjeverna Makedonija se ne zaustavlja, pobjeda Slovačke nad Škotskom

Sjeverna makedoniaj nadomak povratku u B Ligu nacija, Slovačka pred ispadanjem uprkos pobjedi

9416 pregleda 1 komentar(a)
Tričkovski je sjajno zamijenio Pandeva sa trakom na ruci, Foto: REUTERS
Tričkovski je sjajno zamijenio Pandeva sa trakom na ruci, Foto: REUTERS

Slovačka je izborila plasman na EURO2020, pobjedom nakon produžetaka u Sjevernoj Irskoj, ali je na pragu selidbe u C Ligu nacija i to uprkos pobjedi nad Škotskom 1:0.

Škoti su lider grupe 2, B Lige nacija, ali imaju priliku da se probiju i u elitnu A Ligu nacija, ukoliko u posljednjem kolu slave u Izraelu.

Slovaci ss lavili pogotkom Gregusa u 32. minutu, ali imaju svega četiri boda pred posljednju utakmicu sa Češkom, koja ima šest bodova uz utakmicu manje koju treba da odigra sa Izraelom. Izrael je na pet bodova.

U C Ligi nacija Sjeverna Makedonija je savladala Estoniju 2:1. Nakon istorijskog plasmana na EURO2020. Selektor Igor Angelovski je promiješao karte - ni na klupi nije bilo kapitena Gorana Pandeva.

Ipak, Tričkovski ga je odlično zamijenio sa povezom oko ruke, postigao je vodeći gol u 29. minutu, a nakon izjednačenja gostiju u 52. preko Sapinena, važna tri boda donio je Stojanovski na dodavanje Elmasa.

Sjeverna Makedonija je lider sa devet bodova, tri i utakmicom više od Gruzije. Gruzija je do kraja domaćin Jermeniji i Estoniji, dok ekipa Angelovskog gostuje Jermeniji.

Bonus video: