Oproštaj "zmajeva" od elitnog ranga

Selekcija Bosne i Hercegovine ispada u B Ligu nacija, "lale" navijaju za remi Italije

7791 pregleda 0 komentar(a)
Vajnaldum je sa dva gola vodio svoj tim, Foto: REUTERS
Vajnaldum je sa dva gola vodio svoj tim, Foto: REUTERS

Selekcija Bosne i Hercegovine oprostila se od elitnog ranga Lige nacija, nakon što je u grupi 1, A Lige nacija poražena u Holandiji 3:1.

Sa druge starne, "lale" će navijati za večerašnji remi Poljske i Italije, kako bi sami odlučivali o pobjedi u posljednjoj utakmici sa Poljskom.

Vajnaldum se dva puta ušetao u gol lošoj odbrani "zmajeva", koji jesu stvarali ali i promašivali šanse.Treći gol za "lale" postigao je Depaj a počasni Prevljak u 63. minutu.

Istovremeno od 18 sati, odigrana su i po tri duela u B i C Ligi nacija.

U B ligi Finska je slavila u Bugarskoj 2:1, a u istoj grupi Vels je bio bolji od Sjeverne Irske 1:0, pa će o prelasku u elitni rang odlučivati njihova utakmica posljednjeg kola 18. novembra u Velsu. Domaćinu odgovara i remi.

Finci slave golmana Bajera Lukasa Hradeckog, koji je imao odbranu za pamćenje!

Turska je savladala Rusiju 3:2 na stadionu "Šukru Saračoglu", zahvaljujući nesmotrenosti i isključenju Semjonova pri vođstvu gostiju. Domaćin je preokrenuo i došao do 6 bodova, a "zbornaja" će se nadati kiksu Mađarske protiv Srbije. Tako bi držala u svojim rukama konce prelaska u A rang.

U C Ligi nacija najveće iznenađenje je priredila Jermenija, pobjedom u Gruziji 2:1. I to bez prve zvijezde Mhitarjana!

Sada je Jermnija bliža prelasku u B Ligu nacija, ali joj za to treba pobjeda nad Makedonijom u Jerevanu. U suprotnom, Makedonija će se vratiti u B Ligu nacija.

Bjelorusija je dobila Litvaniju 2:0, a Albanija Kazahstan 3:1. Međusobni duel u Bjelorusiji odlučiće ko će u veći rang, s tim da, Albaniji je potrebna pobjeda.

Bonus video: