Havijer Maskerano završio karijeru

"Želim da vas obavijestim da se povlačim. Hvala Estudijantesu što mi je omogućio da završim karijeru u Argentini", poručio je Maskerano

5244 pregleda 2 komentar(a)
Maskerano, Foto: Twitter
Maskerano, Foto: Twitter

Fudbaler sa najviše odigranih mečeva u dresu Argentine, Havijer Maskerano objavio je kraj karijere.

On je posljednjih godinu dana bio igrač Estudijantesa.

"Želim da vas obavijestim da se povlačim. Hvala Estudijantesu što mi je omogućio da završim karijeru u Argentini", poručio je Maskerano.

Nakon početka karijere u River Plateu, Maskerano se preselio u brazilski Korintijans 2005. godine. Tu je igrao sa sunarodnikom Karlosom Tevesom, odakle su njih dvojica zajedno došli u Evropu 2006. godine - u kontroverznom transferu njih je angažovao Vest Hem.

Nakon jedne sezone u Vest Hemu, Maskerano se seli u Liverpul. U dresu "redsa" je za tri godine odigrao 139 utakmica, a potom je 2010. za 25 miliona funti otišao u Barselonu.

U dresu "blaugrane" osvojio je dvije Lige šampiona, kao i dvije titule svjetskog klupskog prvaka i po pet titula u La Ligi i Kupu Kralja.

Poput mnogih fudbalera, na zalasku karijere iz Evrope je otišao u Kinu, gdje je igrao za Hebej, odakle je početkom godine došao u Estudijantes.

U dresu Argentine debitovao je u julu 2003. godine kod Marsela Bijelse. Za "gaučose" je odigrao 147 mečeva i postigao tri gola. Bio je jedan od najznačajnijih igrača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, gdje je Argentina u finalu poražena od Njemačke.

U nacionalnom dresu osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. i 2008. godine.

Posljednju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao je protiv Francuske u osmini finala Svjetskmg prvenstva u Rusiji. Argentina je u tom meču poražen 4:3.

Bonus video: