Crna Gora želi da izbjegne posljednje mjesto u grupi i počne pripreme za naredni ciklus

Duel između Sjeverne Makedonije i Crne Gore igra se u utorak od 13 i 30 na Trening kampu FS Makedonije

3335 pregleda 3 komentar(a)
Vukotić, Foto: FSCG
Vukotić, Foto: FSCG

Mlada reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Sjevernoj Makedoniji završava još jedan ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli“ ne samo da su odavno izgubili šanse da se bore za visok plasman, preciznije - u situaciji su da posljednje kolo dočekuju kao kandidati za posljednje mjesto u grupi.

Imaju samo sedam bodova, jedan više od selekcije Farskih ostrva, koja gostuje Kazahstanu.

Makedonci su, s druge strane, drugi u grupi, iza Španije, a pobjedom bi možda mogli da ugrabe i baraž za odlazak u završnicu.

"Ne želim da vidim nikakav strah kod mojih igrača, želim da daju sve od sebe kako bismo izvukli što povoljniji rezultat. Ovakav meč može biti veliko iskustvo za ove mlade momke", rekao je selektor Miodrag Vukotić.

Vukotić je za posljednji meč odabrao igrače koji mogu da igraju u narednom ciklusu.

"Dobro je što će igrati protiv starijih od sebe, u makedonskoj reprezentaciji ima dosta igrača koji su 1998. i 1999. godište, dok mi imamo nekoliko fudbalera rođenih 2002. i 2003. godine. Naravno, sve to je početak procesa pripreme generacije za naredni kvalifikacioni ciklus koji će početi sljedeće godine", dodao je Vukotić.

"Pozvana je jedna grupa igrača, ali ima ih još dosta koje pratimo. Na ovom okupljanju, zbog povreda i administrativnih razloga, nema petorice igrača koji su bili na prvobitnom spisku. Zatim, Vuk Striković iz Rudara bi sigurno bio sa nama, ali on je u procesu dobijanja našeg državljanstva i nadamo se da će uskoro i on biti dio ove reprezentacije".

Duel između Sjeverne Makedonije i Crne Gore igra se u utorak od 13 i 30 na Trening kampu FS Makedonije.

Sudijska četvorka dolazi iz Austrije - na centru će biti Krištofer Jeger, asistiraće mu Roland Ridel i Mihael Obricberger, dok će četvrti sudija biti Markus Hameter.

Bonus video: