liga nacija

Hadžibegić: Uživam u tenziji, a ne plašim se nikoga - nisam se plašio ni Maradone

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekuje Kipar (20.45) u posljednjem meču ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, sa šansom da osvoji prvo mjesto u grupi i plasira se u viši rang ovog takmičenja

19241 pregleda 158 reakcija 28 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Liga C ili Liga B - meč istine je sjutra.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore dočekuje Kipar (20.45) u posljednjem meču ovogodišnjeg izdanja Lige nacija, sa šansom da osvoji prvo mjesto u grupi i plasira se u viši rang ovog takmičenja.

Naizgled - zicer. Utakmica kod kuće, 90 minuta, protiv posljednjeplasirane ekipe.

Realnost - drugačija. Niti je Crna Gora u prethodnih pet duela pokazala da je dominantnija od rivala, niti je Kipar autsajder.

"Očekujem pobjedu, radimo na tome da ispunimo cilj. Ali, čeka nas teška utakmica. Kipar je prije dva dana pobijedio selekciju Luksemburga, koja je u tom momentu bila favorit grupe, a kad su pobijedili Luksemburžane, vjerovatno vjeruju da mogu i nas", kazao je selektor Faruk Hadžibegić.

Tom pobjedom nad Luksemburgom, Kipar je doveo Crnu Goru na čelnu poziciju pred utakmicu odluke. Naš tim ima bod više od Luksemburga, koji dočekuje Azerbejdažan.

"Kipar nije 'lijeva' ekipa, ima i motiv, jer želi da izbjegne posljednje mjesto u grupi, kako ne bi igrao u Ligi D. Naš motiv je plasman u viši rang. Mi imamo i želju i htjenje, mi ćemo pošteno oznojiti dres, a šta će biti na kraju - vidjećemo", rekao je selektor.

I Hadžibegić je, nakon poraza od Luksemburga prošlog mjeseca u Podgorici, postavio dilemu - da li je Crna Gora za Ligu B ili Ligu C.

"Igrač kad trenira želi da uđe u tim, kada uđe u tim želi da pobjeđuje. To je prirodan proces u sportu. Mi želimo u Ligu B, ako se plasiramo i ako budemo kompletni željećemo u Ligu A, ali fudbal je nepredvidiv. Neće valjda neko da mi kaže da, recimo, Srbija zaslužuje da bude u Ligi C, a možda će se tamo naći nakon ovog ciklusa", naglasio je Hadžibegić.

U cijeloj toj "zbrci" - razmišljanju gdje je realno mjesto crnogorskoj selekciji, da li je Liga B preveliki izazov, ili nije - dolazi i do pomiješanih emocija. Euforija, razočaranje - tanka je nit...

"To nije samo u Crnoj Gori, to je svuda na ovim prostorima i meni je drago što je tako. I ja sam čovjek sa ovih prostora i znam kako to ide i ja volim tu tenziju, uživam u njoj cijelog života. Kao sportista, uvijek ću tražiti pobjedu i ne plašim se sportskog izazova. Nisam se plašio ni Maradone, a on je bio čudo, van svog vremena...", rekao je Hadžibegić.

Hadžibegiću nakon meča sa Kiprom ističe ugovor sa FSCG, da li je sjutrašnji meč i za njega kvalifikacioni...

"Došao sam kao prijatelj i kad god odem otići ću kao prijatelj. Što god savez da odluči, prihvatam", rekao je selektor.