Kraj zimskog odmora - lider prvi kreće sa pripremama

Sutjeska, Kom Eurozox i Petrovac danas počinju pripreme, Iskra sjutra, Budućnost, Mladost i Rudar u srijedu, Zeta u četvrtak...
52 pregleda 1 komentar(a)
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.01.2018. 09:53h

Zimski odmor bio je kratak, fudbaleri većine crnogorskih prvoligaških klubova do kraja sedmice će početi pripreme za nastavak sezone u Telekom 1. CFL.

Prvi, kako i dolikuje, kreće lider - trener Sutjeske Nikola Rakojević već danas će izvesti svoj tim na premijerni trening u 2018. godini.

Nikšićani su jesenji dio sezone završili sa rekordnih 13 bodova više od drugoplasiranog (Budućnost) i samo bi nevjerovatan i nepredviđen pad forme na proljeće mogao da ih odvoji od treće titule crnogorskog šampiona.

Na prvom treningu kraj Bistrice pojaviće se stara lica, svi igrači koji su završili prvi dio sezone, ali i jedan novi igrač – u pitanju je desni bek Miloš Radulović, nekadašnji igrač Zete, Mladosti...

Do 22. januara fudbaleri Sutjeske će trenirati u svom gradu, a onda će se preseliti u tradicionalnu bazu, u Igalo.

Osim Sutjeske, pripreme za nastavak sezone danas će početi ekipe koje se bore za opstanak - Kom Eurozox i Petrovac.

Kom je jesenas bio osvježenje sezone, po povratku u prvoligaški rang nakon punih šest godina. Ekipa sa Zlatice je na visokom 5. mjestu, ali samo bod više od Grblja, koji je u zoni baraža, nalaže veliki oprez timu Duška Vlaisavljevića na proljeće.

Petrovac je, s druge strane, pretposljednji na tabeli, zajedno sa Dečićem, ima čak osam bodova manje od ekipa koje su trenutno na sigurnom, pa bi plasman u baraž za opstanak, odnosno izbjegavanje direktnog ispadanja, bio premija za četu Rudolfa Marčića.

U utorak, 9. januara, pripreme za drugi dio sezone počeće Iskra, sa novim trenerom Aleksandrom Nedovićem (preuzeo ekipu u posljednjem jesenjem kolu), dok će najveći broj ekipa „upaliti motore“ u srijedu.

Desetog januara sa pripremama počinju Budućnost, Mladost, Rudar i Grbalj.

U četvrtak će krenuti sa radom i fudbaleri trećeplasirane Zete, kao i fudbaleri Grblja, predvođeni novim trenerom, Zoranom Govedaricom, koji je naslijedio Dragana Radojičića.

Po običaju je neizvjesna situacija u Dečiću, jer Tuzani nakon odlaska Mirka Marića prvo treba da nađu trenera, pa tek onda da zakažu početak priprema.

Budućnost, Mladost i Zeta će putovati na pripreme u Antaliju, dok će se svi ostali prvoligaši pripremati na crnogorskom primorju.

Prvenstvo se nastavlja 20. februara.

Bonus video: