Zlatan otvorio dušu: Da sam Svenson, da imam plavu kosu...ali ja sam Ibrahimović!

"To postoji, sto posto. Da sam Anderson ili Svenson, mediji bi me branili pa da sve opljačkam banku, ali ne rade to"
58 pregleda 0 komentar(a)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Screenshot (YouTube)
Zlatan Ibrahimović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.01.2018. 08:38h

Zlatan Ibrahimović je najveći švedski fudbaler svih vremena, ali je osoba koja polarizuje i tamošnju i svjetsku javnost.

Njegove izjave i djela se prepričavaju danima, a u intervjuu za francusku televiziju "Kanal plus" je otvorio dušu.

On navodi da često namjerno govori neke stvari, bez obzira da li to stvarno misli, da bi vidio kako će to mediji tretirati.

"Ja znam kakav će efekat da bude. Ako im ne daš ono što hoće, oni polude. Ja volim da ih iritiram", navodi Ibrahimović.

On je kazao da ne razumije zašto ga u Francuskoj kritikuju zbog arogancije. "Pa Francuzi su poznati po aroganciji. Znači, ja sam poput vas i trebalo bi da me volite, jer ja odlično predstavljam Francusku".

Ibrahimović kaže da se samo ponaša onako kakav je i da tačno zna šta radi. Na konstataciju novinara da ga on poznaje i da nije onakav kakav se predstavlja u medijima, Ibrahimović je kazao da je bio otvoren prema medijima ranije, ali da su mu zabijali nož u leđa nakon što su ga prvo uzdizali u nebesa.

"Ja ne čitam novine, samo naslove. Onda su počeli da pišu da sam arogantan, da pričam previše, da sam nebrušeni dijamant. Sve to sam morao da prođem", objašnjava Ibrahimović.

On je otkrio da ga u Malmeu nisu prihvatili kao ostale jer je bio stranac. "Ja sam bio Ibrahimović, a ne Anderson ili Svenson... Desio se incident na treningu kada sam udario saigrača koji je jako startovao na mene. Njegov otac policajac je pisao klubu da me izbace i dao saigračima da to potpišu. Sve se to dešavalo u mlađim kategorijama, možete li misliti kako sam se osjećao..."

Ibrahimović smatra da nije mogao da se uklopi zbog svog porijekla. "Ja nisam bio plav, nisam imao bijelu kožu kao ostali Šveđani. Imao sam osjećaj da moram da budem deset puta bolji od svih da bi me uopšte primijetili..."

On tvrdi da se radi o prikrivenom rasizmu. "To postoji, sto posto. Da sam Anderson ili Svenson, mediji bi me branili pa da sve opljačkam banku, ali ne rade to".

"Da li misliš da me švedski mediji napadaju ili me brane", pitao je Ibrahimović novinara.

"Napadaju me, oni ne mogu da prihvate da sam ja Ibrahimović. Ja sam 11 puta proglašen za najboljeg igrača u Švedskoj. Ono što sam ja napravio za švedski fudbal nije niko, niti će iko", rekao je Ibrahimović.

Na konstataciju novinara da je moža suviše arogantan, as Junajteda je odgovorio:

"Kakve to veze ima? Ili cijeniš što sam uradio, ili ne cijeniš, ili si ponosan, ili nisi. Ja sam najbolje što oni imaju", kazao je Ibrahimović.

Bonus video: