Maestralni Petković odveo Lorijen u 4. rundu Kupa Francuske

Anže je prošle godine igrao finale Kupa Francuske, tek u sudijskoj nadoknadi je izgubio od Pari Sen Žermena, a njegovi napadači danas nisu mogli preko Danijela Petkovića
64 pregleda 3 komentar(a)
Danijel Petković, Foto: Lorijen FC
Danijel Petković, Foto: Lorijen FC
Ažurirano: 07.01.2018. 19:14h

Crnogorski reprezentativni golman Danijel Petković odigrao je jednu od najboljih partija karijere, u trijumfu Lorijena na gostovanju Anžeu u Kupu Francuske (2:0).

Čak 11 odbrana imao je prvi čuvar mreže naše reprezentacije, a francuski mediji pišu da su šest intervencija bili čisti ziceri protivničkih igrača, od čega pet u prvom poluvremenu – Fulginija u 3. minutu, Guljamea u 10, Sunua u 31. i 44, kao i Hrvata Pavlovića u 42. minutu.

"Petković ne samo da sjajno brani, već i odlično igra nogom, koristi inteligenciju. On je moderan golman koji napreduje iz dana u dan, pokazao je to i na ovom meču. Mnogo nam znači", kazao je trener Lorijena Mikel Londro, i čuveni bivši golman Pari Sen Žermena i reprezentacije Francuske.

Baš u periodu igre kada je Petković briljirao, u finišu prvog dijela, drugoligaš Lorijen je sa dva brza gola (autogol Pavlovića, pogodak Buange) presudio prvoligašu i eliminisao iz Kupa prologodišnjeg finalistu ovog takmičenja.

Anže je maja prošle godine na „Stad de Fransu“ u Parizu tek u nadoknadi izubio finale od Pari Sen Žermena, a sada se oprostio već u 3. rundi.

„Krivac“ je crnogorski golman, koji nije imao konkurenciju u izboru za igrača utakmice.

"Sjajan početak godine. Mnogo je, međutim, posla ispred mene i mojih saigrača, moramo da nastavimo da radimo naporno kako bismo ostvarili ciljeve. Želimo da doguramo što dalje u Kupu, a u prvenstvu da ostanemo u vrhu i pokušamo da uđemo u Prvu ligu. Bio bi to fantastičan uspjeh", kazao je Petković.

Na tabeli francuske Druge lige „oslići“ su trenutno sedmi, ali je na vrhu velika gužva – imaju samo bod manje od trećeplasiranog Ajačja, koji je na mjesu koje donosi baraž, a četiri manje od Nima, koji je na mjestu direktnog plasmana. Neprikosnovena na vrhu je ekipa Remsa.

Petković je u junu prošle godine, od utakmice sa Jermenijom pod Goricom, standardan na golu reprezentacije Crne Gore, čiju je mrežu do sada čuvao sedam puta.

Bonus video: