Sutjeska predstavila Radovića: Samo ime kluba nosi sa sobom velike zahtjeve

"Velika mi je čast što samo došao u tako veliki i tako organizovan klub kao što je Sutjeska, tim prije što je sto sam ponikao u njemu", kazao je 45-godišnji Milajn Radović

13957 pregleda 27 reakcija 4 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Ponikao je i igrački se afirmisao kraj Bistrice, a trenerski se kalio 10 hiljada kilometara daleko - u indonežanskom Persibu, gdje je za kratko vrijeme postao legenda ovog super-popularnog kluba sa dalekog istoka.

Došlo je vrijeme da se vrati - Miljan Radović predstavljen je danas kao novi trener Sutjeske.

Naslijedio je Dragana Radojičića, koji je smijenjen nakon lošeg početka sezone.

"Velika mi je čast što samo došao u tako veliki i tako organizovan klub kao što je Sutjeska, tim prije što je sto sam ponikao u njemu", kazao je 45-godišnji Radović, koji će debitovati na klupi u subotu protiv Zete.

Nema puno vremena za treninge, upoznavanje i prilagođavanje - već u srijedu je četvrtfinalna utakmica Kupa, još jedna teška, sa Dečićem u Tuzima, a onda duel sa istim rivalom u prvenstvu, kraj Bistrice 29. novembra.

Nikšićki klub, četvorostruki crnogorski prvak, nalazi se tek na 7. mjestu nakon 13 odigranih kola, bliža zoni ispadanja nego vrhu i evropskoj zoni.

"Veća je obaveza da ispunim zahtjeve koje donosi samo ime kluba, a to je da je Sutjeska uvijek u planovima za vrh crnogorskog fudbala. Nadam se da ću odgovoriti velikim zahtjevima kluba i da ću sa igračima doći do rezultata koji će zadovoljiti sve. Posebno pozdravljam navijače od kojih sam dobio podršku, i sada i dok sam bio igrač", poručio je Radović, koji je u plavom dresu za sedam godina (od 1993. do 2000.) odigrao preko 250 utakmica i postigao preko 30 golova.

Radovića je predstavio Ilija Ašanin, predsjednik Sutjeske.

"Očekujem da u narednom periodu sa novim šefom stručnog štaba Sutjeska pokaže ono što stvarno jeste, da se pozicionira na ono mjesto koje pripada jednom klubu kakav je Sutjeska", poručio je Ašanin.

Bonus video: