fifa dodjeljuje nagrade

"The Best" - 17. decembra virtuelna dodjela nagrada

Nasljednici Lea Mesija i Megan Rapino, koji su dobili nagrade prošle godine u milanskoj La Skali, dobiće pehar nalik na Zlatnu loptu, budući da je ove godine otkazana i nagrada koju u decembru obično dodjeljuje magazin Frans fudbal

1757 pregleda 0 komentar(a)
Leo Mesi i Megan Rapino, Foto: Reuters
Leo Mesi i Megan Rapino, Foto: Reuters

Svečana dodjela nagrada FIFA The Best, prvotno zakazana za septembar, a odgođena zbog pandemije koronavirusa, održaće se u virtualnom obliku 17. decembra, objavila je u petak FIFA.

Nasljednici Lea Mesija i Megan Rapino, koji su dobili nagrade prošle godine u milanskoj La Skali, dobiće pehar nalik na Zlatnu loptu, budući da je ove godine otkazana i nagrada koju u decembru obično dodjeljuje magazin Frans fudbal.

"Nakon sigurnog nastavka fudbalskih takmičenja, zahvaljujući mješavini napornog rada i solidarnosti u našem sportu, fudbal je mnogima bio rijedak izvor utjehe i radosti. Stoga je važno da FIFA poštuje ova postignuća u tom pogledu u ovoj vanrednoj godini ", objasnila je FIFA u saopštenju.

Uz nagrade za fudbalera i fudbalerku godine, FIFA će dodijeliti i one za najboljeg golmana i trenere muških i ženskih ekipa, kao i nagradu "Ferenc Puškaš" za najljepši gol i priznanje za fer-plej.

Pobjednike će odabrati glasovi kapitena i trenera nacionalnih timova, grupe od više od 200 sportskih novinara, kao i navijača putem putem interneta od 25. novembra do 9. decembra.

Glavna priznanja u nogometu ove godine je dosad dodijelila UEFA, koja je 1. listopada okrunila poljskog napadača Roberta Lewandowskog, pobjednika Lige prvaka s Bayernom iz Münchena, kao i Dankinju Pernille Harder, za najbolje.

Preporučujemo za Vas