Ubitačan ritam za finiš jeseni

Utakmicama 14. kola danas se nastavlja Telekom 1. CFL, ekipe koje su se plasirale u četvrtfinale Kupa narednih mjesec igraće svaka četiri dana, jer su do kraja jeseni na programu dva vanredna kola

8079 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost je pod Goricom veliki favorit protiv Petrovca, Foto: Savo Prelević
Budućnost je pod Goricom veliki favorit protiv Petrovca, Foto: Savo Prelević

Fudbalere Budućnost tek čeka zaostali meč sa Petrovcem u gostima kojim će pokušati da razliku na vrhu povećaju na osam bodova, ali prije toga - danas u 16 sati - rivala sa mora dočekaće na svom terenu, u okršaju prvog i posljednjeg na tabeli.

Sudar Podgoričana u Petrovčana pod Goricom posljednji je po raspored u 14. kolu Telekom 1. CFL, koje će otvoriti okršaj Rudara i Dečića u Pljevljima u 13 časova. Sat kasnije sastaju se Jezero i Podgorica, dok u 15 sati počinju mečevi Zeta - Sutjeska i Iskra - OFK Titograd.

Budućost je u prethodnih 12 mečeva osvojila 20 bodova više od Petrovca, od posljednjih devet dobila je osam utakmica (uz jedan remi) i jasan je favorit u današnjem duelu.

Trener Mladen Milinković je ipak oprezan... - Tabela nije odraz ili mjerilo kvaliteta, Petrovac svakako može da iznenadi. Naš rival u nekim utakmicama nije imao sreće, a u posljednje vrijeme je imao i veliki broj odsutnih igrača. Sa jedne strane, to je njihov problem, ali i naš, jer su donekle nepoznanica, ne možemo da predvidimo kako će igrati... Međutim, uvijek potenciramo da je bitno da mi budemo pravi, da se držimo naše igre i da će tako doći dobar rezultat - kazao je Milinković.

Iza svih ekipa je 14-dnevna pauza zbog utakmica reprezentacije, a slijedi ubitačan ritam - utakmice na svaka četiri dana, posebno za timove koji su u četvrtfinalu Kupa, sve do sredine decembra kada će se završiti prvi dio šampionata.

- Imamo seriju dobrih rezultata, a od Petrovca do kraja sezone ćemo igrati u ritmu nedjelja - srijeda jer će nas vjerovatno sačekati produžetak prvenstva zbog odložene utakmice upravo sa Petrovcem. Biće to veći napor za igrače, ali vjerujem da smo navikli na to. Želimo da dokažemo da nije slučajno sve ovo što smo napravili, i da imamo kvalitet i kapacitet da završimo prvi dio na prvom mjestu - dodao je Milinković.

Novi trener Sutjeske Miljan Radović debitovaće na klupi na gostovanju Zeti na Trešnjici. Težak zadatak na startu, na stadionu na kojem su Nikšićani slavili samo jednom u posljednjih pet duela, protiv ekipa koja ih je pobijedila kraj Bistrice u prvom krugu prvenstva.

- Zeta je odlična ekipa, jedna od boljih, ali okrećemo se nama, gledamo šta mi radimo. Stvari koje ćemo da uradimo vidjećete na terenu - nadam se da će to prijati igračima, iako nismo imali puno vremena da radimo, četiri ili pet dana otkada sam došao. Momci su se upoznali sa mojim načinom rada, on je u skladu sa renomeom Sutjeske i profilom fudbalera. Imamo odličan tim, koji može da odgovori svim zadacima. Nadam se trijumfu u Zeti, neće biti lako, ali daćemo sve od sebe - kazao je Radović.

Drugoplasirani Dečić pokušaće u Pljevljima da nastavi nestvarnu seriju bez poraza, koja traje od početka sezone. Podgorica će, s druge strane, pokušati u Beranama da pronađe izlaz iz rezultatske krize koja traje već četiri kola (tri poraza i remi) i savlada čvrsto Jezero, koje se juče nakon oduzimanja dva boda Zeti probilo na 4. poziciju, iako je tim Milije Savovića na 13 mečeva postigao samo sedam golova - ubjedljivo najmanje u ligi.

Zeti oduzeta dva boda, Lambuliću pet mjeseci

Disciplinska komisija FSCG bila je blaga prema Zeti i prestupu koji je napravila - tim iz Golubovaca kažnjen je oduzimanjem dva boda jer je napustio utakmicu protiv Budućnosti u 79. minutu.

Incident se dogodio u meču 9. kola Telekom 1. CFL kada su gosti nezadovoljni suđenjem Nikole Dabanovića, a na poziv Jugoslava Lambulića, sportskog direktora kluba, otišli u svlačionicu desetak minuta prije kraja. U trenutku prekida rezultat je bio 1:0 za Budućnost, a Takmičarska komisija FSCG je kasnije registrovala utakmicu 3:0 u korist domaćina. Nakon ove kazne, Zeta umjesto 19 ima 17 bodova.

Prema Disciplinskom pravilniku FSCG, Zeta je zbog ovog prekršaja mogla da bude kažnjena i oduzimanjem devet bodova. Disciplinska komisija je kaznila Lambulića ukupno pet mjeseci zabrane obavljanja funkcija. Dva mjeseca suspenzije dobio je zbog “zbog nagovaranja na napuštanje terena i odbijanja igranja” Zete na utakmici protiv Budućnost. Lambulić je u narednom kolu na meču Iskra - Zeta “psovao i vrijeđao sudiju Miloša Boškovića sa tribina stadiona”, zbog čega je dobio tri mjeseca.

Parovi 14. kola

RUDAR - DEČIĆ (13 h)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

JEZERO - PODGORICA (14) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

ZETA - SUTJESKA (15)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ISKRA - OFK TITOGRAD (15)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

BUDUĆNOST - PETROVAC (16)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: