Treći najskuplji igrač planete: Kutinjo u Barseloni do 2023. godine

Brazilac je postao i najvrjednije pojačanje u istoriji katalonskog kluba
120 pregleda 0 komentar(a)
kutinjo, Foto: Fcbarcelona.com
kutinjo, Foto: Fcbarcelona.com
Ažurirano: 06.01.2018. 19:17h

Saga o prelasku Filipea Kutinja u Barselonu konačno je gotova - Brazilac će zvanično staviti potpis na ugovor sa katalonskim timom do 2023. godine.

Barselona je u 20 sati potvrdila transfer.

Kutinjo će tako postati najskuplje pojačanje u istoriji Barselone, pošto je sklopljen dogovor sa Liverpulom vrijedan 160 miliona eura. To je ujedno i novi rekordni transfer na Ostrvu.

Lideri španskog prvenstva će izdvojiti 120 miliona kao osnovu koja je zagantovana timu sa Mersisajda, dok će dodatnih 40 miliona zavisiti od Kutinjovih igara u dresu Katalonaca.

Dvadesetpetogodišnjak će tako nadmašiti transfer Osmana Dembelea koji se na Kamp Nou preselio prošlog ljeta, a takođe će preuzeti tron Pola Pogbe kada su u pitanju najskuplji transferi engleskih klubova.

Njegova otkupna klauzula iznosi 400 miliona eura. On neće moći da igra za Barsu u Ligi šampiona ove sezone, jer je već nastupao u tom takmičenju u dresu Liverpula.

Liverpul nije uspio da ubijedi Kutinja da ostane na Enfildu čak ni do kraja tekuće sezone, pa Brazilac nije otputovao sa ekipom ni na pripreme u Dubai.

Odbio je ponuđeno povećanje plate, želeći da se odmah preseli u Barselonu.

Liverpul je cijelog ljeta odbijao ponude Katalonaca, ali nije želio ni da čuje Kutinjovu molbu da mu se dopusti da promijeni dres. Ipak, čim je stigla zadovoljavajuća ponuda, Jirgen Klop je prihvatio da će ostati bez svoje "desetke".

Kutinjo je odigrao 201 mečeva i postigao 54 gola u dresu "redsa" otkako je u januaru 2013. godine prešao iz milanskog Intera za svega 8,5 miliona funti.

Brazilac je sada i zvanično treći najskuplji igrač u istoriji fudbala, iza tandema Pari Sen Žermena, kolege iz nacionalnog tima Nejmara i Francuza Kilijana Mbapea.

Bonus video: