Rivalstvo se nastavlja: Murinjo protiv Gvardiole juri vrh Premijer lige

Totenhem dočekuje Mančester siti, desetkovani Liverpul protiv lidera Lestera. Derbi Atletiko - Barsa na „Vanda Metropolitanu”

5357 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rivalstvo Pepa Gvardiole i Žozea Murinja je počelo duelima Barselone i Intera u Ligi šampiona, nastavilo se kada je Portugalac preuzeo Real Madrid, a na neki način kulminiralo u Premijer ligi. U različitim intenzitetima traje, dakle, više od deceniju.

Pred današnji okršaj Totenhema i Mančester sitija u derbiju kola u Engleskoj, Murinjo je nastavio je „rat”:

- Budite sigurni da će Rahim Sterling početi utakmicu - rekao je Murinjo i obrazložio:

- Čitao sam da je selektor Engleske Garet Sautgejt izjavio da su neki menadžeri vršili pritisak na svoje igrače da ne igraju za reprezentaciju. Volio bih da kaže o kojim igračima je riječ i ko su ti menadžeri - istakao je Murinjo.

Sterling je zbog povrede propustio mečeve Albiona u Ligi nacija protiv Belgije i Danske.

- Hari Kejn je igrao obje - dodao je Portugalac.

Pričao je i o Gvardioli.

- Sigurno mu niko nije stavio pištolj na čelo i natjerao ga da potpiše novi ugovor. Zadovoljan je u Sitiju, motivisan i to je dovoljno.

Sparsi su nakon osam kola drugi na tabeli sa 17 bodova, pet više od Sitija koji ima i meč manje.

- Totenhem je ispustio već viđene pobjede protiv Njukasla i Vest Hema, gdje bi bio da je slavio? Kao i uvijek, Murinjo radi dobar posao i vidim Totenhem kao kandidata za titulu - rekao je Gvardiola.

LIVERPUL BEZ POLA TIMA NA „LISICE”

Lider Lester sjutra ide na megdan šampionu Liverpulu, koji je desetkovan - Jirgenu Klopu će nedostajati Mohamed Salah, Džo Gomes, Trent Aleksander-Arnold, Aleks Okslejd-Čembrlen, odranije Virdžil van Dajk...

- Moramo da se nosimo s ovom situacijom. Moji igrači ne moraju nikom ništa da dokazuju, umijemo da se nosimo s poteškoćama. Borićemo se, jurimo trijumf - kazao je Klop.

- Očigledno niko nije zadovoljan mojim odgovorima, jer sve vrijeme dobijam ista pitanja. Nisam fan reprezentativnih pauza, ali na neke stvari ne možemo da utičemo.

Mančester junajted dočekuje Vest Brom, Čelsi ide na „Sent Džejms park” na megdan Njukaslu, Arsenal gostuje Lidsu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

KUMAN: NE PITAJTE ME VIŠE O MESIJU

Špansku La Ligu će obilježiti derbi Atletiko - Barselona (večeras u 21), a „kolćonerosi” bi pobjedom mogli i da dođu do prve pozicije koju trenutno drži Sosijedad. Dijego Simeone je u problemu, jer su pod znakom pitanja naš Stefan Savić, Dijego Kosta, Janik Karasko, derbi će preskočiti Luis Suares i Ektor Erera...

- Kakav god sastav budem imao na raspolaganju, imaćemo dovoljno kvaliteta za ovaj derbi. Barsa je tim koji se podmlađuje, ali koji ima i dovoljno klase i dovoljno iskustva da vam naudi - rekao je Simeone.

Barsa je prije pauze prekinula seriju od četiri meča bez trijumfa, sada je na velikom iskušenju protiv rivala koji je u top formi.

- Atletiko je u odličnom ritmu, ali za ovakve utakmice ne treba ni motiv ni posebna priprema. Znamo kvalitete rivala, ogromni su, ali znamo i koje su mu mane - poručio je Ronald Kuman.

Odlazak Lionela Mesija je uvijek aktuelna tema, bez obzira na to što bi mogao da se dogodi tek narednog ljeta kada mu istekne ugovor (ili možda već u januaru za određeno obeštećenje).

- Ne vidim Mesija nigdje sem u Barsi. I molim vas, dosta je pitanja o njegovom odlasku - istakao je Holanđanin.

Real bez Serhija Ramosa gostuje Viljarealu, lider Sosijedad igra protiv Kadisa, dok će Seriju A obilježiti okršaj u Napulju - sastaće se Napoli i lider Milan, koji nema poraz u dosadašnjih sedam kola...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: