Lider može na sve načine - iz minusa protiv Petrovca do četvrte vezane pobjede

Petrovac vodio pod Goricom na poluvremenu golom Divanovića, Raičković i Vujačić režirali preokret u nastavku - 2:1 za šampiona

4601 pregleda 1 komentar(a)
Ušao sa klupe i odlučio meč: Aleksanar Vujačić, Foto: Savo Prelević
Ušao sa klupe i odlučio meč: Aleksanar Vujačić, Foto: Savo Prelević

Budućnost ove sezone pobjeđuje na sve načine - i kada igra dobro, i kada ne briljira, i kada je do samog finiša u rezultatskom egalu, a danas je protiv Petrovca slavila iako je na poluvremenu bila u minusu.

Sjajni Raičković je u 62. minutu izvrsnim lob udarcem sa 30-ak metara iskosa sa desne strane pogodio za 1:1, a u 84. minutu centrirao rezervisti Aleksandru Vujačiću, nekadašnjem napadaču Petrovca, koji je udarcem glavom zakucao za dno tabele svoj nekadašnji tim.

Time je šampion - kvalitetom, "dužinom" klupe - neutralisao dobar otpor Petrovčana, naročito u prvom poluvremenu, koje su gosti riješili u svoju korist zahvaljujući sjajnoj akciji u 41. minutu koju je asistencijom krunisao Luka Merdović, a rutinskom realizacijom završio 19-godišnji Zaim Divanović.

Tim Mladena Milinkovića zabilježio je četvrtu uzastopnu pobjedu, a devetu na posljednjih deset mečeva, a ni težak trijumf nad posljednjeplasiranim timom na tabeli nije promijenio utisak, koji je aktuelan već neko vrijeme - teško da će Podgoričani imati pravog rivala u trci za titulu.

Budućnost za sada prati samo Dečić, koji ima pet bodova manje, ali ako Podgoričani dobiju zaostali meč - opet protiv Petrovca, ali u gostima - razlika bi mogla da iznosi osam bodova.

Zaslužena pobjeda domaćih, uprkos snažnom otporu Petovca - mogla je Budućnost da povede i u prvih pola sata, Ivanović je imao šansu, dok je Savović glavom sa gol-linije odbranio jak šut mladog Lazara Mijovića.

U nastavku, Milinkovićev tim je ubrzao ritam, koji gosti nisu mogli da isprate ni sa golom prednosti.

Petovčani su posljednji, na 13 mečeva imaju samo jednu pobjedu, a timovi ispred njih - OFK Titograd i Rudar - daleko su pet bodova.

Bonus video: