Enorme Savić: Velika utakmica i velika sezona crnogorskog asa

"Vratio se iz reprezentacije sa sitnom povredom, ali on je nezamjenljiv u centralnom dijelu odbrane. On je veliki adut Atletika. Siguran u svakom dijelu meča i svakoj situaciji. Brz i snažan. Savić igra gigantsku sezonu", napisao je "As"

33264 pregleda 130 reakcija 19 komentar(a)
Fudbaleri Atletika nakon pobjede nad Barsom, Foto: Atletico de Madrid
Fudbaleri Atletika nakon pobjede nad Barsom, Foto: Atletico de Madrid

Pobjedom nad Barselonom, prvom u La Ligi poslije 10 godina, Atletiko je pokazao da je ove sezone možda i najveći favorit za titulu.

Bez poraza je 24 prvenstvena meča, Barsa najslabija u posljednjih 18 godina, Real u fazi tranzicije i nesiguran...

U takvom Atletiku jedna od glavnih figura je Stefan Savić, koji je sinoć u derbiju odigrao utakmicu koju su španski mediji nazvali - "enorme". U slobodnom prevodu - ogromna, a prevedeno na fudbalski jezik - briljantna.

Savićeva uloga u novom, ofanzivnijem Atletiku je drugačija nego u prethodnim sezonama, kada je to bio tim kome su odbrana i presing bile osnovne karakteristike.

Crnogorski as je protiv Barselone, osim što je popunjavao desnu stranu kada je Tripije išao naprijed, a tim se transformisao u 3-5-2, bila i da gradi igru, da iznosi loptu, da bude i na polovini rivala, da prati kretanje saigrača iz napadačkog dijela tima i traži ih dugim loptama...

"Do kraja sezone Savić bi, ako ovako nastavi, mogao da bude igrač kao Šuster", napisao je jedan od navijača Atletika.

Bernd Šuster bio je jedan od najboljih veznih igrača 80-ih i prvog dijela 90-ih godina prošlog vijeka, Njemac koji je igrao sa Barsu, Real i Atletiko.

"Vratio se iz reprezentacije sa sitnom povredom, ali on je nezamjenljiv u centralnom dijelu odbrane. On je veliki adut Atletika. Siguran u svakom dijelu meča i svakoj situaciji. Brz i snažan. Savić igra gigantsku sezonu", napisao je "As".

Atletiko nakon osam mečeva ima 20 bodova, tri više i meč manje od Realam a čak 11 bodova je ispred Barselone.

"Odigrali smo veliku utakmicu, odgovorili smo na najbolji način. Zadovoljni smo, radimo svi kao jedan. Imamo izuzetnu ekipu, početak sezone je odličan", rekao je 29-godišnji defanzivac, koji je u Atletiku od 2015. godine, a ima ugovor do 2022.

Bonus video: