Pola godine u komi: Ajaks je znao da mladi fudbaler ima srčane probleme?

U medicinskom izvještaju, koji je objavio "NRC", vidi se da je tokom ljekarskih pregleda koje je Nuri imao sa 17 godina, navedeno da postoje "određene smetnje u radu srca", kao i da se preporučuje da se obave dodatna ispitivanja
81 pregleda 1 komentar(a)
nuri, Foto: Reuters
nuri, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.01.2018. 13:01h

Čelnici Ajaksa znali su da Abdelhak Nuri ima srčane probleme, ali o tome nisu obavijestili ni njega ni njegovu porodicu, tvrde holandski mediji.

Pisanje lista "NRC Handelsblad" izazvalo je šok u Holandiji, jer je riječ o slučaju koji je potresao cijelu zemlju.

Nuri, 20-godišnji fudbaler amsterdamskog kluba, od 8. jula se nalazi u komi, nakon što je kolabirao na prijateljskom meču sa Verderom tokom ljetnih priprema.

Navijača Ajaksa na svakoj utakmici skandiraju njegovo ime, nose transparente sa njegovim likom, a često se okupljaju i ispred bolnice.

U medicinskom izvještaju, koji je objavio "NRC", vidi se da je tokom ljekarskih pregleda koje je Nuri imao sa 17 godina, navedeno da postoje "određene smetnje u radu srca", kao i da se preporučuje da se obave dodatna ispitivanja.

U takvim slučajevima, piše list, obavezno je da se porodica maloljetnog fudbalera obavijesti o nalazima i da se u dogovoru sa njima odluči kakve korake bi trebalo preduzeti.

"Ajaks to nije uradio", navodi list.

Nurijeva porodica je saopštila da je "šokirana" onim što je pročitala.

"Nismo bili upoznati sa tim, ali želimo da kažemo da tokom svih ovih mjeseci konsultacija sa ljekarima nismo dobili precizno objašnjenje zbog čega se Abdelhaku dogodilo to što se dogodilo, te da nam niko nije potvrdio da su u pitanju srčani problemi", navodi se u saopštenju porodice.

Iz Ajaksa su kratko prokomentarisali da "u potpunosti i od samog početka" sarađuju sa ljekarima koji vode računa o Nurijevom zdravlju.

Bonus video: