Jedan ima 39, drugi 20 godina - Ibrahimović i Haland, dvije generacije golgetera

Norvežanin postigao četiri gola u pobjedi Borusije nad Hertom, Klop pogodio s pojačanjem iz Vulverhemptona

2874 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na kiks Bajerna protiv Verdera nadovezala se sigurna pobjeda Borusije Dortmund na gostovanju Herti.

Trijumf se i očekivao od „milionera”, očekivalo se da pečat da i Erling Haland. I Norvežanin nije iznevjerio - dao je četiri gola, došao do brojke 10 u Bundesligi i ima samo jedan od manje od Roberta Levandovskog.

Španski mediji veličaju partiju Stefana Savića u pobjedi Atletiko Madrida nad Barselonom, a seriju pogodaka u dresu Liverpula je nastavio Diogo Žota...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Leno (Arsenal) - „tobdžije” su na megdan Lidsu došle s namjerom da ne izgube, a kada su ostale s igračem manje bila je to totalna defanziva. Šta god da je Lids uradio, njemački golman je bio tu da sačuva nulu gostima.

ODBRANA

Dajer (Totenhem) - ljubimac Žozea Murinja, čovjek kojeg je svojevremeno želio da dovede u Mančester junajted. Dajer je defanzivno odigrao maestralno protiv Sitija, na kraju je i otvorio kontranapad kojim je stavljena tačka na veliki trijumf.

Savić (Atletiko Madrid) - gigant! Koliko je bitan za sve taktičke zamisli, i defanzivne i ofanzivne, moglo je da se vidi u subotu protiv Barselone. Savić se sam izborio za ogromno povjerenje kod Dijega Simeonea.

Megvajer (Mančester junajted) - rijetke su utakmice u kojima „crveni đavoli” sačuvaju mrežu. Ni protiv Vest Broma to nije bilo idealno, ali stigla je pobjeda od 1:0...

SREDINA

Lo Selso (Totenhem) - samo 35 sekundi na terenu mu je bilo dovoljno da potpiše kapitulaciju „građana” u sjevernom Londonu. Ima veliko znanje i ogromnu volju da se dokazuje - za takve kod Murinja uvijek ima mjesta.

Fabregas (Monako) - njegova klasa se nikada nije dovodila u pitanje, iako je godinama „ispod radara” u dresu Monaka. Pomogao je „kneževima” da sruše PSŽ - prvo asistencijom za 2:2, a onda i golom iz penala za totalni preokret.

Karasko (Atletiko Madrid) - znali su „kolćonerosi” da će dočekati grešku nesigurne Barse i ona je stigla u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremenu. Karasko je bio priseban, Ter Štegen nije i to je detalj koji je odlučio derbi.

NAPAD

Haland (Borusija Dortmund) - period od 47. do 62. minuta mu je bio dovoljan da dođe do het-trika protiv Herte, a kada je meč već bio riješen pogodio je još jednom. Protiv Norvežanina nema odbrane...

Žota (Liverpul) - koristi svaki minut kod Jirgena Klopa i uveliko se isplaćuje. Već se upisao sedam puta za „redse”, od toga četiri na „Enfildu” u isto toliko mečeva.

Ibrahimović (Milan) - još jednu maestralnu partiju (dva gola za pobjedu u Napulju) donekle je pokvarila povreda butnog mišića koja će ga odvojiti od terena makar desetak dana. Može li Milan i bez njega da pobjeđuje u serijama?

Lukaku (Inter) - prati Ibrahimovića i Kristijana Ronalda na listi strijelaca u čuva Interove ambicije. Dva pogotka i dvije asistencije u preokretu protiv Torina samo potvrđuju da je Belgijanac ključna figura kod Antonija Kontea.

Bonus video: