Hadžibegić: Selektor BiH? Nikada ne bih izdao ljude koji su me doveli

„Drugo je ako Crna Gora odluči da ne produžimo ugovor i to je onda druga priča. Ali, ja u tanjir iz kojeg jedem ne bih pljuvao", kazao je Hadžibegić

10181 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević
Faruk Hadžibegić, Foto: Savo Prelević

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Faruk Hadžibegić kazao je da nikada ne bi izdao ljude koji su mu ukazali povjerenje da vodi nacionalni tim – bio je to njegov odgovor na pitanje novinara bosanskog portala scsport.ba da li bi prihvatio poziv da bude selektor BiH?

„Bosna i Hercegovina je moja zemlja. Međutim, u ovom momentu kada razgovaramo ja sam još selektor Crne Gore. Ljudi su mi ukazali povjerenje, nadam se da sam ga opravdao i ja te ljude ne bih izdao niti jednog momenta. Drugo je ako Crna Gora odluči da ne produžimo ugovor i to je onda druga priča. Ali, ja u tanjir iz kojeg jedem ne bih pljuvao", kazao je Hadžibegić.

BiH nema selektora, nakon odlaska Dušana Bajevića, sa kojim nije uspjela da se plasira na EURO, a ispala je i iz B Lige nacija.

Hadžibegić je, s druge strane, vodio Crnu Goru u viši rang Lige nacija, a ugovor mu ističe 31. decembra.

„Svaki trener je zadovoljan kada ispuni obaveze. Ostvarili smo sportski rezultat jednim velikim radom i angažovanošću cijele ekipe koja je bila tu od trenera, doktora i igrača. Napravili smo jedan dobar iskorak što se tiče crnogorskog fudbala i zbog toga sam zaista prezadovoljan. Do kraja ove godine sam još uvijek selektor Crne Gore i ne razmišljam šta će biti sutra. Istina je da nema takmičenja pa neko smatra da je kraj ugovora, ali imamo mjesec za eventualne razgovore. U svakom slučaju imamo jako dobru atmosferu i povjerenje između nas", kazao je Hadžibegić.

On je rekao da mu je bilo ugodno da radi u takvom okruženju.

„To je trenerski posao koji sam davno izabrao i kada sam dobio poziv od Fudbalskog saveza Crne Gore to je bio znak povjerenja kao treneru i čovjeku, jer je bila dosta kompleksna sportska situacija. Kamen po kamen, korak po korak došli smo do rezultata i danas su svi zadovoljni. Radimo u dosta dobrim uslovima i to je jako bitno", rekao je on.

Bonus video: