Napolitanci čak traže da se stadion preimenuje u čast Maradone

Pokrenuta je inicijativa u gradskom parlamentu da se stadion Napolija "San Paolo" nazove imenom najboljeg igrača u istoriji kluba - Dijego Armando Maradona

3169 pregleda 29 reakcija 0 komentar(a)
Maradona je ulio nadu Napolitancima širom svijeta, Foto: HBO
Maradona je ulio nadu Napolitancima širom svijeta, Foto: HBO

Klubovi, bivše i sadašnje fudbalske zvijezde biranim riječima opraštaju se od Dijega Maradone. I ne samo oni, i političarima je teško pao odlazak legendarnog Argentinca.

Čak je pokrenuta inicijativa da se stadion Napolija "San Paolo" nazove imenom najboljeg igrača u istoriji kluba ali i jednog od najboljih svih vremena.

"Calcionapoli24" objavio je da odbornik u gradskom parlamentu i predsjednik sportske komisije Napulja, Karmine Sgambati pokrenuo inicijativu i najavio da će o promjeni naziva stadiona u čast Maradone razgovarati sa gradskim sportskim povjerenikom Ćirom Borijelom

"Dao je nadu milionima Napolitanaca. Dijego Armando Maradona zaslužuje počast nakon svega što je učinio za Napulj. Preimenovanje stadiona u čast Maradone je ostvarenje sna, jer je dao nadu i žar za životom milionima Napolitanaca širom svijeta. Sjutra ću razgovarati s Borijelom o preimenovanju bulevara do stadiona, trga ispred njega ili čak i samog stadiona u čast Maradone", kazao je Sgambati.

Predsjednik Napolija Aurelio de Laurentis će takođe pokrenuti niz inicijativa

"Želim da portret Maradone bude postavljen na stadionu tokom cijele sjutrašnje utakmice sa Rijekom u Ligi Evrope. O preimenovanju stadiona možemo razgovarati. Ne zaboravite da je broj 10 pod kojim je Maradona igrao za Napoli povućen još 2000. godine", podsjetio je De Laurentis. Maradona je igrao za Napoli od 1984. do 1991. godine. Dva puta je osvajao Skudeto (1986/87, 1989/90), osvojio je Kup Italije, Superkup Italije ali i Kuo Uefa (1988/89).

Bonus video: