PORUKA PREDSJEDNIKA NAPOLITANACA

Laurentis se oprostio od Maradone: Bilo bi pravedno da "San Paolo" nazovemo tvojim imenom

"Mnogi su govorili da si sinteza genijalnosti i nepromišljenosti. Poput slikara pred štafelajom, tvoji jedinstveni potezi četkicom će se pamtiti u Luvru najvećih umjetnika"

2793 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Oglasio se i predsjednik Napolija - Aurelio de Laurenits poručio je da bi bilo pravedno da se stadion "San Paolo" preimenuje u stadion "Dijego Armando Maradona" u čast preminulog fudbalera.

Maradona je preminuo juče u 61. godini života.

"Dragi Dijego, ostavio si ogromno nasljeđe ljudskosti oličene u krhosti, snazi, bezuslovnoj ljubavi za životom i bližnjima. Bio si jedinstven i neponovljiv primer. Tvoje slabosti, mrlje i greške jednake su neizmernoj veličini, koja sve prethodno poništava i pretvara u mit. Mnogi su govorili da si sinteza genijalnosti i nepromišljenosti. Poput slikara pred štafelajom, tvoji jedinstveni potezi četkicom će se pamtiti u Luvru najvećih umjetnika. Kao nemirni Karavađo kome se nesmotrenost oprašta pred njegovom neizmjernom veličinom. Bilo bi pravedno da stadion San Paolo nazovemo tvojim imenom, kako bi i dalje bio sa nama, da svkedočimo kakvim stazama korača tvoj tim. Tvoje godine su neizbrisive u skećanju Napolitanaca. Predstavljao si simbol iskupljenja i željenog vaskrsenja. Hvala ti, Dijego, bio si i uvokek ćeš biti s nama“, napisao je De Laurentis.

Maradona je za Napoli igrao 1984. do 1991. godine. Napoli je sa njim osvojio dva Skudeta (1987. i 1990. godine), Kup Italije 1987, Kup UEFA 1989. i italijanski Superkup 1990.

Preporučujemo za Vas