Svi su Maradona: Napoli igra, oko "San Paola" gori

Svi fudbaleri Napolija izašli su u teren u dresovima sa brojem 10, i natpisom Maradona

9114 pregleda 376 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Bleacher Report
Foto: Bleacher Report

Svi fudbaleri Napolija izašli su na okršaj sa Rijekom u Ligi Evrope u dresovima sa brojem 10, a iznad broja je pisalo - Maradona.

Klub podno Vezuva priredio je dostojan oproštaj svojoj najvećoj legendi, koja je juče preminula u Buenos Ajresu u 61. godini.

foto: Reuters

Stadion "San Paolo" - uskoro arena "Dijego Armando Maradona" je sablasno prazan, zbog poznatih mjera vezanih za koronavirus, ali oko stadiona gori.

Navijači Napolija, njih nekoliko hiljada, napravili su "korteo", a sačekali su da padne noć, uoči početka meča, da bi zapalili veličanstvenu bakljadu.

Dijego Maradona je sedam godina nosio dres Napolija - od 1983. do 1991. godine - i tada siromašni klub sa juga, koji je bio samo "patuljak" u odnosu na gigante sa sjevera, odveo do najvećih uspjeha u istoriji, dvije titule Serije A i Kupa UEFA 1989.

U Napulju su, međutim, počeli i njegovi prvi problemi sa kokainom - u raljama mafije, ozloglašene Komore, čiji su pripadnici držali i klub i grad, "začarali" su legendarnog Dijega, koji gotovo do kraja života nije uspio da se iščupa iz tih kandži.

Napulj, ipak, ne zaboravlja - najveća legenda kluba dobija oproštaj kakav dolikuje.

Bonus video: