PSŽ želi da napravi napadački trio kakav svijet još nije vidio

Portugalac je, kako su ranije pisali mediji, zatražio reviziju ugovora i povećanje godišnje plate. On trenutno zarađuje 20 miliona eura po sezoni, što je znatno manje od Mesija i Nejmara
0 komentar(a)
ronaldo, Foto: Reuters
ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2018. 11:26h

Nastavlja se medijska saga o Realu i Pari sen Žermenu, o njihovom pokušaju da zavladaju svjetskim fudbalskim tržištem.

Španski mediji su u decembru danima pisali o tome da je Nejmarov transfer u Pariz samo zaobilazni put ka krajnjoj destinaciji - dresu "kraljevskog kluba".

"Takav igrač je dobro došao", "U Realu igraju samo najbolji, a Nejmar je jedan od njih"... govorili su igrači i čelnici madridskog kluba.

Sada priča kreće iz drugog pravca - "El Konfidensijal" tvrdi da PSŽ ne samo da neće dozvoliti Nejmaru da ode, već želi da od Reala uzme Kristijana Ronalda i da napravi najbolji napadački trio svih vremena, koji bi kompletirao Kilijan Mbape.

Kako navodi list, zvaničnici najbogatijeg francuskog, a vjerovatno i evropskog kluba, predstaviće ambiciozan takmičarski projekat portugalskom superstaru i pokušati da ga ubijede da krene u novi izazov.

Više je, međutim, prepreka ka tom cilju. Jedna od njih je Ronaldova otkupna klauzula, koja iznosi milijardu eura. Mediji su, doduše, javili prije nekoliko dana da Ronaldo traži da se "minimalno obeštećenje" smanji na prihvatljivih 100 miliona...

Drugi je - finansijski fer-plej, pravilo UEFA, koje kontroliše trošenje novca najbogatijih klubova, ili je makar zamišljeno da kontroliše. Transferima Nejmara i Mbapea, PSŽ je ozbiljno ugrozio svoju poziciju u Uefinim organima, koji istražuju da li je sve odrađeno u skladu sa finansijskim propisima.

Ipak, u Parizu vjeruju da je sve moguće, te da je najvažnije da Ronaldo pokaže interesovanje za odlazak iz Reala.

Portugalac je, kako su ranije pisali mediji, zatražio reviziju ugovora i povećanje godišnje plate. On trenutno zarađuje 20 miliona eura po sezoni, što je znatno manje od Mesija i Nejmara.

"El Konfidensijal" tvrdi da bi mu PSŽ ponudio uslove koje traži.

Kako god, priča o Ronaldu, PSŽ-u i Realu još mnogo puta će se ispričati u toku ove godine.

Bonus video: