Bitka za London

Sparsi, koji dijele prvo mjesto na tabeli Premijer lige sa Liverpulom, gostuju na „Stamford bridžu”. Dva tima u derbi ulaze nakon serije pobjeda

6126 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo opet na „Stamford bridžu” -, Foto: Reuters
Murinjo opet na „Stamford bridžu” -, Foto: Reuters

Totenhem je prošlog vikenda nadigrao Mančester siti, a Žozea Murinja nakon okršaja s Pepom Gvardiolom čeka još jedan zanimljiv okršaj - sa Frankom Lampardom, sada menadžerom Čelsija, kojem je prije petnaestak godina pomogao da napravi fantastičnu igračku karijeru.

„Plavci” i Sparsi će se sastati na „Stamford bridžu” (nedjelja 17.30), biće to duel trećeplasiranog i lidera na tabeli Premijer lige.

Lampard je prošle godine oba puta u prvenstvu bio uspješniji od Murinja, stručnjaka koji je promijenio istoriju Čelsija, a onda po preuzimaju Mančester junajteda postao “neprijatelj”.

MURINJO PROTIV LAMPARDA

- Nije lako igrati protiv Totenhema, koji je u odličnoj formi. Son, Hari Kejn..., sve su to vrhunski igrači, a imaju i vrhunskog menadžera - rekao je Lampard.

Čelsi je posljednji poraz upisao upravo protiv gradskog rivala - u Liga kupu krajem septembra nakon penala. Od tada je slavio sedam puta u 10 mečeva, a u seriji je od šest trijumfa.

1.000. meč će sjutra protiv Totenhema odigrati Čelsi od kada je klub u junu 2003. godine preuzeo Roman Abramovič. U eri ruskog tajkuna „plavci” su upisali 608 pobjeda, 215 remija i 176 poraza. Osvojili su 18 trofeja - pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona...

- Da, i mi smo dobri. Rekao bih da smo sve bolji. Ovo je derbi, tabela to govori, i želimo da pobijedimo. Ali, ništa ne zavisi od ove utakmice - istakao je Lampard.

2 gola primio je Čelsi u posljednjih osam utakmica u svim takmičenjima - po jedan u duelima sa Renom (2:1) i Šefild junajtedom (4:1). Prije toga, mreža „plavaca” se tresla 10 puta na sedam mečeva

Totenhem je, s druge strane, izgubio samo dva puta ove sezone - na startu Premijer lige od Evertona i u Ligi Evrope u duelu sa Antverpenom.

- Još jedan derbi i još jedna utakmica u kojoj želimo tri boda - kaže golman Totenhema Igo Ljoris.

Liverpul će na teren danas u 13.30, rival je Brajton, Mančester siti čeka Barnli, dok Mančester junajted gostuje Sautemptonu (nedjelja).

Standings provided by SofaScore LiveScore

BARSA MORA DA KRENE, ŠALKEOVA KRIZA BEZ KRAJA

U španskoj La Ligi, Atletiko gostuje Valensiji (danas u 14), Real čeka Alaves (21), a Barselona se u nedjelju sastaje sa Osasunom na „Nou kampu” i očekuje trijumf kako bi konačno krenula ka gornjem dijelu tabele.

- Izgubili smo derbije od Atletika i Reala i jasno je da ne smijemo više da rasipamo bodove u duelima sa manjim ekipama - poručio je lijevi bek Đordi Alba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U Bundesligi - Šalke je posljednji na tabeli, nakon osam kola ima pet poraza i tri remija. I prije početka sezone je viđen kao najveći “favorit” za ispadanje, tim prije što je klub u velikoj finansijskoj krizi.

„Kraljevsko-plavi” gostuju u Menhengladbahu nakon što nisu pobijedili u posljednje 24 utakmice u njemačkom prvenstvu. Još od duela sa istim rivalom 17. januara...

- Igramo bez energije. Ne znam kako ćemo na ovaj način pobijediti bilo koga - kaže napadač Mark Ut.

Lider Bajern gostuje Štutgartu, Borusija u Dortmundu igra protiv Kelna, Lajpcig je domaćin Arminiji...

Standings provided by SofaScore LiveScore

PAUZA ZA RONALDA, KONTE NAPOKON MIJENJA?

Juventus je gost Beneventu (danas u 18 sati) i želi da prvi put u sezoni poveže dva trijumfa u prvenstvu. I biće oslabljen - nema Kristijana Ronalda, pa je u napadu najavljen tandem Paulo Dibala-Alvaro Morata.

Inter nakon novog razočaranja u Ligi šampiona (drugi poraz od Reala) i sve izvjesnije eliminacije u grupi igra protiv Sasuola u Emilija Romanji, a italijanski mediji javljaju da je Antonio Konte odlučio da prvi put od kada je na klupi Intera zaigra u formaciji sa četvoricom igrača u posljednjoj liniji.

Konte je na udaru poslije loših izdanja „crno-plavih” ove sezone, ali navodno i dalje ne mora da brine za posao. Eventualni poraz od Sasuola, koji je drugoplasirani na tabeli, možda bi promijenio stvari...

- Vjerujemo u Kontea kao vođu ovog projekta - rekao je predsjednik kluba Stiven Žang.

Lider Milan dočekuje Fiorentinu, a derbi je u nedjelju u 20.45 - sastaju se Napoli i Roma.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: