Janketić i Osmajić najavljuju 15. kolo

Sutjeska sjutra opet protiv Dečića, Budućnost čeka Rudar

4189 pregleda 11 komentar(a)
Velizar Janketić (Budućnost), Foto: FK Budućnost
Velizar Janketić (Budućnost), Foto: FK Budućnost

Sve utakmice 15. kola Telekom 1. CFL igraju se u nedjelju, a dva najveća crnogorska kluba - Budućnost i Sutjeska, dočekuju ih u potpuno različitim raspoloženjima.

Dok Podgoričani suvereno koračaju, ne samo ka tituli, već i ka prvoj duploj kruni u istoriji kluba (uz bodovnu prednost u prvenstvu u srijedu su se plasirali u polufinale Kupa), Nikšićani se suočavaju sa najvećom rezultatskom krizom u posljednjih nekoliko sezona.

Sutjeska na 4. mjestu zaostaje 12 bodova za liderom, potencijalno 15 ako Budućnost dobije zaostali meč protiv Petrovca, a tim koji je nedavno preuzeo Miljan Radović u srijedu se i zvanično oprostio od trofeja u Kupu, nakon četvrtfinalnog poraza od Dečića u Tuzima.

Nikšićani već sjutra ponovo igraju sa Dečićem, ovoga puta kraj Bistrice, ispadanje iz Kupa više ne mogu da nadomjeste, ali će pokušati da nanesu rivalu, koji je hit prvenstva, prvi poraz ove sezone.

- Ovo nam je treća utakmica sa Dečićem ove sezone. Ispali smo iz Kupa, igrali smo dobro na njihovom terenu, ali nismo imali sreće. Sada ih dočekujemo, mislim da imamo kvalitet da ih pobijedimo, da im konačno nanesemo prvi poraz. Daćemo maksimum i vjerujem da će sve biti kako treba - kaže Milutin Osmajić, najbolji igrač Sutjeske ove sezone.

Upravo je Osmajić odlučio gostovanje Zeti u prošlom kolu, na Radovićevom debiju na klupi, kada se činilo da Sutjeska kreće naprijed, ali je samo tri dana kasnije uslijedio veliki korak unazad ispadanjem iz Kupa.

- Treba još dosta vremena da bi sve došlo na svoje sa novim trenerom, koji je tu da nam kaže kako treba. Mislim da ćemo izaći kao pobjednici iz svega i da ćemo dobro izgurati ovo prvenstvo - zaključuje Osmajić.

Budućnost ima, barem na papiru, lakši zadatak - dočekuje sjutra pljevaljski Rudar, koji je na diobi pretposljednjeg mjesta. Izabranici Mladena Milinkovića mogli bi u slučaju pobjede da uvećaju razliku u odnosu na drugoplasirani Dečić, koja sada iznosi pet bodova uz meč manje.

- Moramo da uđemo fokusirani i koncetrisani u utakmicu, kao i uvijek do sada. Želimo da pokažemo da smo zasluženo najbolja ekipa i nadam se da ćemo se novom pobjedom još više učvrstiti na prvoj poziciji i još više odmaći ostalim ekipama - kaže vezista Budućnosti, 24-godišnji Velizar Janketić, koji je u srijedu protiv Bokelja u Kupu postigao prvi gol otkako je ljetos, nakon tri godine, ponovo obukao plavi dres.

U međuvremenu je igrao za Kom, Petrovac i Rudar.

- Presrećan sam što sam postigao prvi gol nakon povratka u najdraži dres. Nisam dugo vremena počeo utakmicu, iza mene je teških pola godine, ali nadam se da sam opravdao povjerenje koje mi je ukazano i da ću u narednom periodu dobiti što veću minutažu - dodao je Janketić.

U Rudaru je proveo dvije sezone, a devet golova koje je postigao u prošloj opet su ga preporučili Budućnosti.

- Proveo sam dvije prelijepe godine u Pljevljima, posebno je uspješna bila prošla godina na individualnom planu. Međutim, to sve ide u stranu, profesionalac sam i spreman da pomognem svojoj ekipi da upišemo nova tri boda. Rudar je ekipa koja zna da igra i koja je nezasluženo na mjestu na kome se nalazi. Pljevljaci nemaju šta da izgube, dolaze rasterećeno, a sigurno da zbog trenutne situacije u klubu ne mogu da pokažu svoj puni potencijal i kvalitet - zaključio je Janketić. Osim mečeva Dečić - Sutjeska i Budućnost - Rudar sjutra se u 14. kolu sastaju još Petrovac - Iskra, Podgorica - Zeta i OFK Titograd - Jezero.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: