Rudari u nadoknadi do titule u najboljoj ligi na svijetu

Jedina liga koju nije prepala pandemija okončana je titulom Šahtjor Soligorska pobjedom u sudijskoj nadoknadi

5936 pregleda 0 komentar(a)
Uspjeli pred publikom da odigraju cijeli šampionat u doba korone, Foto: fcshakhter.by
Uspjeli pred publikom da odigraju cijeli šampionat u doba korone, Foto: fcshakhter.by

Višaja lga jedina nije obustavila takmičenje, štaviše Bjelorusija je dozvoljavala i prisustvo gledalaca na tribinama tokom proljećnjih mjeseci pandemijom blokiranog svjetskog sporta.

Domaći mediji, ali i klubovi obasuti pažnjom i intteresovanjiem cijelog svijeta tada su nazvali najjače prvenstvo Bjelorusije "najboljom ligom na svijetu".

A kako i doliči najboljoj, riješena je u posljednjem kolu, tačnije nadoknadi vremena u kojem je Šahtjor Soligorsk uspio da postigne dva gola, slavi protiv FK Minska 4:2, i preuzme titulu BATE Borisovu koji nije uspio da pogodi na gostovanju Dinamu u Minsku (0:0).

Rudari su tako došli do druge titule u klupskoj istoriji, prve nakon 2005. godine. Šahtjor Soligorsk će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, BATE i Žodino u razigravanju za Ligu Evrope, dok je Maradonin Dinamo Brest bio četvrti.

Hrabrost se Bjelorusija ispaltila i zbog basnoslovnih ugovora o TV pravima, u kojima je stajala klauzula da se prvenstvo neće prekinuti, ili su vodeće svjetske televizije imale ugovore prema broju mečeva.

Bonus video: