Mediji: Mesi ide iz Barselone, ako Katalonija postane nezavisna

"Mesi potpuno razumije situaciju, ali vodi računa o karijeri i smatra da igranje u katalonskoj ligi ne bi bilo prihvatljivo za njega", stoji u tekstu "El Munda"
5 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2018. 07:45h

Leo Mesi je nedavno produžio ugovor sa Barselonom, ali će moći da raskine u slučaju da Katalonija postane nezavisna, tvrdi španski list "El Mundo".

U Mesijevom ugovoru postoji, naime, klauzula da će on biti igrač Barselone ako se taj klub bude takmičio u španskoj, engleskoj, njemačkoj i francuskoj ligi, navodi list.

Otkupna klauzula od 700 miliona eura prestaće da važi, ukoliko proglašenjem Katalonije, kao nezavisne države, Barselona ne bude igrala u Primeri, a ne dobije dozvolu za nastup u najjačim evropskim nacionalnim šampionatima.

"Mesi potpuno razumije situaciju, ali vodi računa o karijeri i smatra da igranje u katalonskoj ligi ne bi bilo prihvatljivo za njega", stoji u tekstu "El Munda".

Kako navodi list, u slučaju takvog raspleta i formiranja katalonske lige, Barselona bi se našla u velikom problemu, jer bi najbolji igrači mogli da krenu Mesijevim stopama.

Bonus video: