Ni Šarića, ni turskog biznismena: Rudar u agoniji, nema novca ni za organizaciju utakmice

Krajem septembra je najavljeno da će se u klub vratiti Duško Šarić, da sa njim dolazi i turski biznismen Faruk Sari

26715 pregleda 53 reakcija 48 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Jedan od najtrofejnijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori je dotakao samo dno, ispod ovoga ne može - Rudar nema da plati 3.500 eura koliko je potrebno da se odigra utakmica sa Sutjeskom u srijedu u Pljevljima.

"Fudbalski klub Rudar poziva sve ljubitelje sporta u Crnoj Gori da ne dozvole da se utakmica 16. kola Telekom crnogorske Prve lige Rudar - Sutjeska, koja je zakazana za srijedu 2. decembra ne odigra.

Pozivamo sve one koji vole fudbal, posebno naše navijače, loklanu upravu, privredne gigante iz Pljevalja, privrednike, mala i srednja preduzeća, naše Pljevaljake koji žive van zavičaja i sve one koji mogu da nam pomognu u ovoj teškoj situaciji i sakupimo novac kako bi mogli da obezbjedimo novac za službena lica.

U slučaju da se utakmica ne odigra i ne nađemo novac za službena lica postoji mogućnost da se Rudar preseli najniži rang takmičenja. Za odigravanje ove utakmice potrebno je oko 3.500 eura. Klub će se javno zahvaliti svima koji se odluče da nam pomognu i znaće da cijeni pomoć u ovim teškim trenucima po klub", navodi se u saopštenju kluba, koje je potpisao predsjednik Muhamed Gerina.

Rudar je već dugo u lošoj finansijskoj situaciji, ali vapaj za 3.500 eura djeluje zaista poražavajuće i ponižavajuće. To je izgleda i jedini mogući izlaz iz ove situacije.

Krajem septembra je najavljeno da će se u klub vratiti Duško Šarić, da sa njim dolazi i turski biznismen Faruk Sari.

On je, kako su tada javili lokalni mediji, 26. septembra i postao predsjednik kluba, a Šarić član UO.

“Ono što je bitno u ovom trenutku je da klub bude kadrovski osposobljen. Umjesto što smo bili uvoznici igrača u narednom periodu glavni izvor prihoda treba da bude prodaja igrača. Od pjetlića do omladinskog pogona moramo imati najbolji trenerski kadar u regionu, moramo imati stručne ljude koji će biti stub kluba”, kazao je tada Šarić.

Sari je tog dana objavio i izgradnju fudbalskog kampa.

“Na polusezoni nastavljamo sa jačanjem ekipe, pripremaćemo se u Antaliji. Naš cilj je da na kraju sezone izborimo Evropu, što je realno, a ako se otvori prilika idemo po trofej, a to će nam biti primarni cilj naredne sezone. Takođe, pokušaćemo da u Evropi doguramo što dalje, da to ne budu samo pretkvalifikacije”, kazao je Sari.

I tako - od glamuroznih obećanja do toga da klub nema ni 3.500 eura.

Bonus video: