Ovo ne bih poželio ni najgorem neprijatelju

Englesku će vjerovatno napustiti i preći u neki španski klub u kojem će moći da igra i bude uz sina
67 pregleda 0 komentar(a)
Hese Rodriges, Foto: Beta/AP
Hese Rodriges, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.01.2018. 16:45h

U decembru 2011. je debitovao kao 18-godišnjak za Real Madrid, a u sezoni 2013/2014, pod vođstvom Karla Anćelotija, „eksplodirao“ i najavio veliku budućnost.

Ali, od 18. marta 2014. kao da je neko bacio crnu magiju na Hesea Rodrigesa. Tog dana je već u 2. minutu utakmice sa Šalkeom u Ligi šampiona pokidao prednje ukrštene ligamente koljena, što je samo bio uvod u još veće probleme.

Dok se u stanu oporavljao od teške povrede, morao je da bude evakuisan iz zgrade, jer je eksplozija plinske boce izazvala požar. Vratio se na teren, počeo opet da podsjeća na momka koji je oduševljavao kod Anćelotija, ali ga je Zinedin Zidan otpisao i dao šansu drugima.

Činilo se da će ga spasiti transfer u Pari Sen Žermen, koji je ljeta 2016. platio 25 miliona eura za njega, ali su problemi tek počeli. Brzo je morao na pauzu zbog operacije slijepog crijeva, da bi u novembru 2016. preko Instagrama doznao da je postao otac, kada je djevojka sa kojom je bio ranije objavila da se porodila. Hese je tražio DNK test, koji je potvrdio da je Neisan njegov sin.

Lutao je i na terenu, pa ga nije u fudbalski život vratila ni pozajmica klubu iz rodnog grada, Las Palmasu, a u PSŽ-u za njega nije bilo mjesta. Ovog ljeta je pozajmljen Stouku, za koji je dao pobjednički gol protiv Arsenala tri dana nakon dolaska, ali ga od tada praktično nema nigdje.

Nažalost, ima opravdanje za loša izdanja, jer su mu misli usmjerene na nešto mnogo važnije od fudbala - život djeteta.

Njegov sin Nijan je prevremeno rođen u junu i od tada traje njegova borba za život. Stanje je toliko ozbiljno da je još u bolnici, a Hese tužno poručuje:

„Ovo ne bih poželio ni najgorem neprijatelju“.

Mali Nijan je nedavno prebačen sa Kanarskih ostrva u poznatu bolnicu „Pas“ u Madridu, a 24-godišnji fudbaler je gotovo stalno uz njega. Radi sa kondicionim trenerom, ali nije odigrao nijedan meč od 29. novembra, jer ne trenira sa saigračima iz Stouka. Sve je podređeno sinu.

„Nevjerovatno je kako nešto sićušno može da učini da osjetite nešto nevjerovatno, da se tako bori zajedno sa vama“, napisao je nedavno na društvenim mrežama.

Pred Heseom je sada nova odluka. Englesku će vjerovatno napustiti i preći u neki španski klub u kojem će moći da igra i bude uz sina. Ako ne nađe poslodavca u svojoj zemlji, zna se šta će biti prioritet. Nijanov život, a ne fudbal...

Bonus video: