Medeni mjesec je završen, Pirlo zbunjuje igrače

„Stara dama” djeluje neubjedljivo, na devet utakmica Serije A ima svega četiri pobjede i čak pet remija, zbog čega su sve glasnije kritike na račun Andree Pirla

5101 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Fudbalski Mocart briljantno je komponovao igrom Juventusa dok je bio fudbaler. Sada, kada je trener, njegov tim djeluje kao orkestar raštimovanih instrumenata.

„Stara dama” djeluje neubjedljivo, na devet utakmica Serije A ima svega četiri pobjede i čak pet remija, zbog čega su sve glasnije kritike na račun Andree Pirla.

„Korijere dela sera” u komentaru navodi da je nedopustivo da Juve izgubi šest bodova u duelima sa Krotoneom, Veronom i Beneventom.

„Medeni mjesec između Andree Pirla i njegovog tima je završen i koštao ih je puno bodova. Alibiji - natrpan raspored, preskočene pripreme i nula prijateljskih mečeva, potpuno neiskustvo - sada su istrošeni. Šest izgubljenih bodova na gostovanjima Krotoneu, Veroni i Beneventu, uz još četiri na ‘Olimpiku’ protiv dva rimska tima, koštali bi Alegrija ‘suđenja’, a Sarija definitivne presude”, piše „Korijere”.

U tekstu se navodi da je logično da uprava ima strpljenja, ali da su sumnje opravdane.

„Sa Pirlom - ‘predodređenim’ kako ga je deifinisao direktor Fabio Paratići - postojao je entuzijazam, znatiželja i strpljenje u taboru Juventusa i normalno je i ispravno da bude tako. Ali, određene sumnje počinju da izbijaju oko prve tri mjeseca na poslu, jer tim ima šest bodova manje nego 2019. i šest je iza Milana, što je previše da se nakon devet kola ne bi razmišljalo o strukturnim defektima automobila i vozača”.

I sam Pirlo je priznao da ekipa pati bez Kristijana Ronalda.

„Pirlo je prvi otvorio krizu, jer je poslije meča sa Beneventom rekao da je timu teže bez Ronalda. Kvalitet ne nedostaje, kao ni iskustvo, ali da li je deficit ‘ubilačkog instinkta’ dovoljan da objasni 2. poluvrijeme protiv tima Filipa Inzagija? Najvažniji problem, sudeći po impresijama nekih igrača Juventusa, jeste komunikacija, slično kao sa Sarijem: Pirlo ne govori mnogo o taktici ni ekipi, ni pojedinačno igračima. Najviše posla je u rukama njegovog zamjenika Tudora, dok je drugi saradnik Baronio najglasniji tokom utakmica”.

„Korijere” navodi i da tišina trenera zbunjuje igrače.

„Dibala i Kuluševski, na primjer, nemaju uvijek jasnu ideju šta trener želi od njih. Tako je i sa pojedinim vezistima, pogotovo kada je lopta u posjedu protivničkog tima. A izbori CR7 koje će mečeve preskočiti imaju bar jednu dobru stvar - na površinu iznose probleme, prije nego što bude prekasno da se riješe”, piše u tekstu.

Bonus video: