Liverpul želi da otkloni dilemu

Peto kolo Lige šampiona - Ajaks stiže na „Enfild”, Atletiko favorit u duelu sa kombinovanim timom Bajerna

4090 pregleda 1 komentar(a)
Mane i Minamino, Foto: Reuters
Mane i Minamino, Foto: Reuters

Poraz od Atalante u prošlom kolu je Liverpul iz komotne situacije doveo u potencijalni problem. Sa devet bodova iz četiri kola „redsi” su, istina, lideri grupe D i večeras imaju jasnu situaciju - ako savladaju Ajaks na „Enfildu” osiguraće plasman u osminu finala, svaki drugi ishod bi garantovao uzbuđenja u posljednjoj rundi. Jer, Ajaks ima sedam bodova, koliko i Atalanta, koju makar na papiru čeka lagan meč protiv Mitjilanda u Bergamu.

KLOP: NIJE PERFEKTNA SITUACIJA

Veliki broj povreda i ne baš najbolja forma lidera ekipe - to su problemi Jirgena Klopa.

- Nije perfektna situacija, ali nosimo se s njom. Uvijek sam govorio da dok god imamo 11 igrača na terenu, borićemo se s tim što imamo. I sada je takav slučaj - rekao je Njemac.

„Redsi” u prva tri kola nisu primili gol (Ajaks 1:0. Mitjiland 2:0, Atalanta 5:0), a onda ih je italijanski tim nadigrao i slavio 2:0 pogocima Josipa Iličića i Robina Gosensa.

- Nismo bili dobri u tom meču i to smo morali da prihvatimo. Moglo je da bude jednostavnije po nas, jer Ajaks nije tim protiv kojeg je lako igrati. Vjerujem u reakciju moje ekipe - dodao je Klop.

Šest od sedam bodova „kopljanici” su osvojili u duelima sa Mitjilandom (koji je na nuli), imaju i remi na gostovanju Atalanti.

- Ajaks voli ovakve utakmice - istakao je trener Erik ten Hag.

Za holandskog šampiona je, ipak, mnogo važnije posljednje kolo i meč sa Atalantom u Amsterdamu, jer mu pobjeda u tom duelu garantuje put u nokaut fazu.

REAL MORA DA REAGUJE U KIJEVU

Real Madrid se pobjedama protiv Intera primakao plasmanu, ali brige Zinedina Zidana su ogromne. Real ne igra dobro, u La Ligi rasipa bodove, pa i večerašnji meč sa Šahtjorom u Kijevu (18.55 sati) izaziva strah. Ukrajinski tim je savladao „merengese” u Madridu (3:2, vodio je 3:0), ali nakon toga nije zatresao mrežu - odigrao je 0:0 sa Interom, a onda primio 10 golova u dva duela sa Borusijom iz Menhengladbaha (6:0, 4:0).

- Pobjeda je obaveza, a obaveza je i da odigramo dobro - rekao je Zidan.

Real je drugi na tabeli sa sedam bodova, lider je Borusija sa osam pred meč sa Interom kod kuće. Njemcima bi večeras vjerovatno i bod garantovao prolaz, dok je milanski tim u bezizlaznoj situaciji pošto je u prva četiri kola upisao po dva remija i poraza.

foto: Graphic News

- Tabela govori da smo propustili mnogo toga, posebno u prva tri kola. Ništa ne zavisi od nas, zato moramo da pobijedimo i da ostavimo nadu za posljednje kolo - kaže trener „nerazura” Antonio Konte.

Bajern je jedan od šest timova koji je već osigurao prolaz - uz Mančester siti, Barselonu, Juventus, Čelsi i Sevilju - pa se očekuje da večeras u Madridu protiv Atletika izvede kombinovan sastav. U špansku prijestonicu nisu ni otputovali Manuel Nojer, Robert Levandovski, Leon Gorecka, Korentan Toliso... „Kolćonerosi” imaju pet bodova, dva više od Lokomotive, koja je domaćin Salcburgu (18.55).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: