Cilj je da bude što manje oscilacija

Možda smo u nekim utakmicama zaslužili više, ali sve je to proces u sazrijevanju mladih igrača - kaže član stručnog štaba OFK Titograda Mirko Raičević

4862 pregleda 0 komentar(a)
Mladi tim Titograda spreman na veliku borbu, Foto: Savo Prelević
Mladi tim Titograda spreman na veliku borbu, Foto: Savo Prelević

OFK Titograd je ušao u sezonu s namjerom da pruži šansu mladim igračima i tako svjesno ušao u rizik - čini se da je borba za opstanak realnost.

Podgorički klub nakon 15 kola ima 16 bodova, u zoni je baraža za opstanak. Udaljen je dva boda od zone spasa, a pet od posljednjeplasiranog Petrovca nakon što je u nedjelju savladao Jezero na Starom aerodromu.

- Zaslužili smo pobjedu koja nam je bila veoma bitna. U većem dijelu meča smo bili bolji, u prvom poluvremenu smo i stvorili nekoliko šansi. Nismo ih iskoristili, a dali smo gol iz situacije koja baš i nije mirisala na opasnost - kaže član stručnog štaba Titograda Mirko Raičević.

Nije ni Jezero bilo bezopasno, posebno u finišu.

- To je dobra, organizovana ekipa, sa dosta kvalitetnih pojedinaca. Znali smo odakle prijeti opasnost, to smo uglavnom i zaustavili, ali nije ni realno da mlada ekipa kakva je naša odigra bez greške 90 minuta. Odbranili smo se i pobijedili, to je najvažnije - kaže Raičević.

Već sjutra se igra 16. kolo CFL. Izabranici Nikole Rakojevića gostuju Zeti, u nedjelju je rival Dečić.

- Priželjkujemo da odigramo kao u posljednja dva meča protiv Iskre i Jezera. Vjerujem da bi nas onda i rezultat nagradio, ali najbitnije je da nastavimo da rastemo. Zeta je odličan tim, bilježi dobre rezultate i mislim da se o tome malo priča, jer bi da joj nisu oduzeta dva boda, sada bila sama na trećem mjestu, ističe bivši vezista Titograda i Budućnosti.

Titograd je do sada u sezoni slavio u četiri utakmice, ima isto toliko remija uz sedam poraza.

- Možda smo u nekim utakmicama zaslužili više, ali sve je to proces u sazrijevanju igrača. Odlučili smo se na taj korak i moramo da budemo svjesni da mora da bude oscilacija. Mi u stručnom štabu činimo sve da ih bude što manje - jasan je Raičević.

Konkurenti za opstanak nisu naivni.

- Petrovac ima kvalitet, mogao je da osvoji i više bodova, Rudar je takođe dobar, uz sve probleme koji ga prate. Malo ko je očekivao da će Iskra biti tu gdje je sada, s obzirom na to da ima veoma dobar tim... - navodi Raičević i dodaje:

- Budućnost nema konkurenciju. Pobjeđuje na sve načine, daje sve više šansu mladima, ništa ne prepušta slučaju. Ne vidim ko bi mogao da je ugrozi na putu ka odbrani titule, mada nije niko mogao ni da očekuje ovakva izdanja Dečića - zaključio je Raičević.

Bonus video: