Ko će podijeliti Maradonino nasljedstvo, mediji najavljuju da kreće sapunica

Maradona je iza sebe ostavio petoero priznate djece koja su rođena od 1986. do 2013. godine, ali još čak četiri žene tvrde da sa njim imaju ukupno još šestoro djece, od kojih je dvoje u Argentini i četvoro na Kubi. Nedavno se javio i jedan tinejdžer, koji tvrdi da je Maradonin sin i koji je zatražio obdukciju njegovog tijela

24934 pregleda 29 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Reuters, AP
Foto: Reuters, AP

Iako je jedan od najpoznatijih argentinskih novinara, Luis Ventura, koji je bio blizak Dijegu Maradoni, tvrdio da je slavni fudaler preminuo u siromaštvu, svjetski mediji prenose da je, ipak, ostavio mnogo toga iza sebe.

"Maradona nije imao skoro ništra na svom bankovnom računu, umro je u siromaštvu", kazao je Ventura dan nakon njegove smrti.

Moguće da je Maradona nije ostavio mnogo na računu, ali portal koji je specijalizovan za računanje finansija slavnih osoba - Celebrity Net Worth - procjenjuje da je u karijeri zaradio više od 400 miliona eura, ali da se to bogatsvo vremenom smanjilo zbog njegovog raskošnog života te da je iza sebe ostavio više od 60 miliona eura, većinom u nekretninama.

Španska "Marka" je objavila da Maradona ima fabriku tjestenine u Venecueli, da je vlasnik luksuznog hotela u Havani, da ima pet stanova na elitnim lokacijama u Buenos Airesu, da ga u Bjelorusiji, gdje je počasni predsjednik Dinamo Bresta, čeka prsten sa brilijantima vrijedan 300.000 eura, dok u Kini nekoliko škola fudbala ima pravo na korištenje njegovog imena.

U Dubaiju mu je, piše "Marka", ostao Rols Rojs vrijedan 300.000 eura, BMW 8 vrijedan 145.000 eura, te brojni skupocjeni pokloni koje je dobio od šeika.

Imao je doživotni ugovor sa "Pumom", bio je ambasador kompanije "Konami" i igrice Pro Evolution Soccer, a imao je i ugovor sa švajcarskim proizvođačem satova "Hublot".

Ima, dakle, dosta toga da se podijeli, a argentinski mediji sada najavljuju da kreće prava latino-američka sapunica.

Maradona je iza sebe ostavio petoero priznate djece koja su rođena od 1986. do 2013. godine, ali još čak četiri žene tvrde da sa njim imaju ukupno još šestoro djece, od kojih je dvoje u Argentini i četvoro na Kubi. Nedavno se javio i jedan tinejdžer, koji tvrdi da je Maradonin sin i koji je zatražio obdukciju njegovog tijela.

Ukoliko se to ispostavi tačnim, pravo na bogatsvo ima čak 12 djece, ali za sada njih petoro.

Njegova "zvanična" djeca nisu u dobrim odnosima, a problem je i to što nema testamenta, pa tako u prvom redu za njegovo bogastvo trenutno "stoje" kćerke Dalma (34) i Đanina (31), rođene u braku sa Klaudijom Viljafane, jedinom Maradoninom suprugom. .

Tu su i Dijego junior (34), iz veze sa Kristinom Sinagrom, Jana (25) iz veze sa Valeriom Sabalain, te Diego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronikom Ohedom.

Sud u Argentini već je presudio da će kćerke dobiti prioritet prilikom raspodjele bogatstva, a dio će pripasti i njegovom advokatu Matijasu Morli, koji je vlasnik Maradoninih prava na brend u Argentini i SAD-u.

Bonus video: