Još jedan ljekar pod istragom zbog Maradonine smrti

Psihijatar Agustina Kosačov na meti je istrage zbog mogućeg ljekarskog nemara.

4684 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Istraga o smrti Dijega Maradone nastavljena je danas pošto je policija pretresla kancelariju i dom psihijatra koji se brinuo o legendarnom fudbaleru.

Psihijatar Agustina Kosačov na meti je istrage zbog mogućeg ljekarskog nemara. Po nalogu javnog tužilaštva, policajci su ušli u stan koji je Kosačov koristila za konsultacije u Buenos Ajresu, dok je druga grupa policajaca pretresla njen dom.

"Tužilac mi je rekao da istražuje njeno ponašanje kao ljekara", rekao je novinarima psihijatar Vadim Misčančuk i dodao da su to rutinske mjere u slučaju ispitivanja uzroka smrti pacijenta i to se radi zbog utvrđivanja njegove istorije bolesti.

Agustina Kosačov je bila dio medicinskog tima koji je lječio Maradonu nakon što je početkom novembra operisan zbog krvarenja na mozgu. Maradona je preminuo prošle srijede od srčanog udara u 60. godini, u svojoj kući dok se oporavljao od operacije mozga.

Istražitelji su utvrdili da u slučaju nije bilo nasilja, ali je tužilac pokrenuo istragu o mogućem medicinskom nemaru koji je doveo do Maradonine smrti, a to je dovelo do izliva emocija širom Argentine i među ljubiteljima fudbala širom svijeta.

U izjavi objavljenoj preko advokata, Kosačov je rekla:

"Mirna sam u vezi sa svim odlukama koje sam donijela".

Policija takođe istražuje i neurohirurga Leopolda Lukea, koji se posljednjih mjeseci brinuo o Maradoni, a u novembru je učestvovao sa drugim specijalistima u operaciji mozga.

Policajci su u nedjelju pretresli njegov dom i kancelariju i uzeli medicinske kartone Maradone, kao i računare, hard diskove i mobilne telefone.

"Dijego je mrzoo doktore. Mrzio je psihologe, mrzio je sve koji se bave zdravljem. Dijegu je bila potreba pomoć, nije bilo načina da se dopre do njega. Imao je autonomiju, sam je odlučivao o svom zdravlju. Za šta sam odgovoran? Svi smo radili najbolje što smo mogli. Svi", rekao je Luke.

Bonus video: