Nejmar i Mbape pod pritiskom na Old trafordu

Liga šampiona - večeras mečevi 5. kola u grupama E, F, G i H, Pari Sen Žermen gostuje Mančester junajtedu

3028 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Pari Sen Žermen, finalista Lige šampiona iz prošle sezone, nalazi se na jednom od najtežih ispita u posljednje vrijeme.

Nejmar, Mbape i društvo rizikuju da budu eliminisani u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja ako ne pobijede Mančester junajted, večeras na “Old trafordu” (21 h) u pretposljednjem kolu grupe H.

Dva kola prije kraja tim Tomasa Tuhela dijeli drugo mjesto s Lajpcigom (po šest bodova), iza Mančester junajteda koji ima devet.

Ako Lajpcig pobijedi Bašakšehir u Istanbulu u ranijem terminu (18.55), onda će “sveci” biti pod dodatnim pritiskom protiv tima od kojeg su u oktobru izgubili u Parizu (2:1).

- Pobijediti na Old trafordu - to je jedan od najtežih izazova u fudbalu. Zavisno od rezultata meča u Istanbulu, ovo bi moglo da bude naše finale. Moramo da se spremimo za veliku bitku - kazao je trener Parižana Tuhel, koji je bez bekova Kerera i Bernara, kao ofanzivnih vezista Drakslera i Sarabije.

Mančester junajted je jedini tim u grupi H koji večeras može da završi posao - i bod timu Ole-Gunara Solskjera garantuje jednu od prve dvije pozicije u grupi, kolo prije kraja.

“Đavoli” bi, međutim, mogli da se nađu u problemu ako izgube, jer bi u tom slučaju u posljednjem kolu u Lajpcigu igrali direktan meč za prolaz.

Zbog toga, moraće da nađu način da zaustave opasne napadače Pari Sen Žermena, iako Kilijan Mbape nije postigao gol na posljednjih osam utakmica u Ligi šampiona!

- Čuo sam za taj podatak, on je i jedan od razloga zbog kojeg smo u teškoj situaciji. Mbape, ipak, ima kvalitet i karakter da pogodi kada je najpotrebnije - dodao je Tuhel.

U grupi E, Sevilja i Čelsi su osigurali prolaz, a večeras će se na “Sančes Pishuanu” boriti za prvo mjesto. U grupi F, Borusiji Dortmund je za prolaz dovoljan domaći bod protiv Lacija, dok pobjeda Njemcima osigurava i prvo mjesto. Lacio će ići dalje pobjedom na “Vestfalenu” - pod uslovom da Klub Briž izgubi od Zenita, ili ako obje utakmice završe remijem.

Konačno, u grupi G, Barsa i Juve su osigurali prolaz, a Katalonci mogu i večeras da obezbijede prvo prvo mjesto ukoliko u 5. kolu osvoje više bodova od prvaka Italije. Barsu očekuje gostovanje Ferencvarošu u Budimpešti, bez Lea Mesija, a Juve dočekuje Dynamo Kijev.

Grupa E

Krasnodar - Ren (18.55)

Sevilja - Čelsi (21)

Grupa F

Borusija Dortmund - Lacio (21)

Klub Briž - Zenit (21)

Grupa G

Ferencvaroš - Barselona (21)

Juventus - Dinamo Kijev (21)

Grupa H

Bašakšehir - Lajpcig (18.55)

Mančester junajted - PSŽ (21).

Bonus video: